Jak poprawić wynik klasyfikacyjny

Witam

Mam taki problem otóż:

Wczoraj grzebałem w moim systemie i zauważyłem coś takiego, “Indeks wydajności systemu Windows”. Dowiedziałem się że wychodzi w nim wynik wydajności mojego laptopa. I wyszedł mi wynik tylko 3,6. Czyli moj komputer nie wykorzystuje się w pełni. Pomóźcie! !!

Najgorsze wyniki mam w Grafice(3,7)(a i przedmiotem klasyfikacji do tej grafiki jest wydajność pulpitu dla interfejsu Windows Aero) i jeszcze gorszy wynik w grafice w grach(3,6)(i tu chodzi o 3D). Jak się nię będzie dalo wszystkiego poprawić to chociaż te 2 rzeczy.

Jak komuś to pomoże to mam

Acer Aspire 5930

Procesor Intel Core 2 Duo 2.0 GHz

karta graficzna Intel

3 GB RAM

No to prosiłbym o pomoc i z góry thx

Bardzo proszę :slight_smile:

Tylko nie jestem pewien czy to cokolwiek zmieni oprócz wartości wyświetlanej na wyższą?Powodzenia.

Samo zmienienie wartości w Indeksie wydajności nic nie da. Trzeba wymienić/ulepszyć komponent odpowiedzialny za najniższą ocenę. W Twoim wypadku jest to karta graficzna, co utrudnia sprawę, gdyż jest to laptop, a w nim wymiana/włożenie nowej jest praktycznie nierealna.

można także podkręcić ową kartę graficzną :stuck_out_tongue:

A co ja mam powiedzieć, jak jeden element tak znacząco odbiega od reszty.

indekswydajnoci.th.jpg

jeśli chodzi o poprawę wyniku dysku twardego to zdefradmentuj partycje na nim szczególnie systemową

Dysk jest świeżo po defragmentacji, obawiam się, że nawet pofragmentowany będzie miał taki wynik. Trochę mnie to denerwuje bo mam mocnego kompa a jedynie dysk mi psuje cały wynik, a nie chodzi mi o to by w jakiś “magiczny” sposób zmienić ten wynik.

no właśnie ową kartę graficzną chciałbym podkręcić. tylko jak to zrobić???

Dodane 10.06.2009 (Śr) 18:49

a i chciałbym powiedzieć że wolałbym oczywiście jeśli możecie żeby te rozwiązania nie wiązały się z kupnem czegoś lepszego (karty graficznej np.) tylko z podkręceniem niektórych rzeczy bo widzicie ja po prostu w pełni nie korzystam z tych parametrów a chciałbym 8)

To nie ma szans, zobacz u mnie, komp na standardowych ustawieniach.

no ale przecież Devil33 nawet pisał że można kartę graficzną podkręcic a ja o tym słyszałem to niech mi ktoś powie jak to zrobić i będzie dobrze :-o . Np niektóre funkcje się wyłącza i lepiej działa

Mike189 - podkręcić jak podkręcić, Ty teraz piszesz o ustawieniach graficznych samego systemu (thems’y itp itd). Podkręcanie to zupełnie co innego i nie zawsze się opłaca, szczególnie w laptopach, gdzie często gęsto karty są zintegrowane, a wnioskując z tego co napisałeś (Intel) masz kartę zintegrowaną, więc z kręcenia nici niestety, bo nie spotkałem się jeszcze z takim ewenementem.

no to dzięki wszystkinm za pomoc i będe powoli zamykał wątek