Jak poprawinie ustawić podpięcie domeny do serwera?

To pytnie kieruje głównie do ludzi mających własne płatne domeny. Jak więc ustawić domene tak aby wyświetlał się napierw jej adres i np potem index.php a nie tak jak jest to z aliasem sam adres :?:

Zacznijmy od tego ze musisz miec woogóle konto na którym mozesz ustawić inna domene :slight_smile:

a później normalnie robisz ustawiasz DNS i wszystko łądnie ma działać

a później dajesz do linki wraz z adresem np

http://kraw.biz/index.html

niestety nie działa wszystko ładnie. ustawiłem takie dnsy jakie otrzymałem w mailu po założeniu serwera i w serwisie w którym założyłem domene wstawiłem je ale domeny wogóle nie wyświetla :confused:

a zapytam tak :stuck_out_tongue: opłaciłeś ta domene juz??:stuck_out_tongue:

bo bynajmnie ja miałem tak ze aktywną domene miałem dopiero jak doszły do nich pieniążki za nią wtedy dopiero mi ją aktywowali

tak jest już opłacona. nawet chodzi normalnie gdy ustawie podpięcie do strony w postaci url ale wtedy moja domena działa bardziej jak alias i wyświetla się tylko jeden adres bez /index.php itd.

Czy chodzi o http://www.breaksite.net/ ?

Zauważyłem że na stronie linki np są:

http://www.break.host4all.pl/muzyka.php

gdyby były:

http://www.breaksite.net/muzyka.php

to chyba wyświetliłoby się na pasku adresu:

http://www.breaksite.net/muzyka.php

To są czysto teoretyczne dywagacja :wink:

więc jak zrobić żeby się tak właśnie wyświetlało. przecież domena sama w sobie nie jest serwerem więc sama od siebie nie będzie wyświetlała http://www.breaksite.net/index.php

W panelu administracyjnym domeny na pewno masz wspomniane opcje.

Wklepujesz DNS-y, czekasz do 24 godzin (na aktualizacje ustawien; tego przyspieszyc sie nie da) i tyle :slight_smile:

z tego wynika że mam nieprawidłowe DNSy musze pogadać z administratorem serwera.

hmm, tak jak sie przyjrzalem, to chyba masz wlaczone przekierowanie w panelu domeny…

tak włączyłem żeby mi nie pousuwali z katalogów za niewyświetalnie się strony.

Jesli chcesz miec tak dzialajaca domene, jak opisales, to bedziesz musial to zmienic.

Jak chcesz, to zagadaj na Jabbera (JID pod buttonem gg :D).

już spoko rozwiązałem problem :slight_smile: zapomniałem dodać domeny breaksite.net do panelu administracyjnego na serwerze w działa Domain Pointer.