Jak posługiwać się Ad-Aware 2007

Bardzo proszę o podpowiedź, gdzie mogę znaleźć pomoc do właściwej konfiguracji Ad-Aware 2007. Może wersja zainstalowana jest automatycznie poprawna? Po ściągnięciu programu pojawiła się ikonka z robaczkiem o nazwie Ad- Wath 2007; czy to ma jakieś znaczenie? Skanowanie uruchomiłem za pomocą ikonki w kształcie kuli. Jak potem usunąć znalezione śmieci? Jeżeli to możliwe to bym prosił o podstawowe rzuty z ekranu.

Nazwij temat konkretnie. Przenoszę.

To integralna część programu, nic groźnego.

Mój problem polega; w jaki sposób pobrać aktualizacje, a następnie co mam zrobić jeżeli wykryje jakieś śmieci. Ze starą wersją nie miałem problemów, gdyż uzyskałem też podpowiedź też przez forum. Zaznaczam,że nie znam angielskiego; cenna będzie podpowiedź poprzez rzut z ekranu.

Aktualizacja - klikasz update i później Yes, Ok albo Download w zależności od tego co pojawia się w danym momencie na ekranie.

Klikasz i czekasz i to wszystko.

Skanowanie - chyba nic się nie zmieniło. Klikasz Scan now. Wybierasz rodzaj skanowania. Smart - szybkie, Full - pełne. Po wykryciu albo ignorujesz, albo dajesz do kwarantanny albo usuwasz.

Obsługa jest tak intuicyjna, że nawet języka znać nie trzeba.

Tylko proszę podpowiedzieć jak to wykonać, gdyż starsza wersja jest inna.

Zaznaczasz i odpowiednim przyciskiem wybierasz co chcesz zrobić.

Add to ignore - ignorowanie, Quarantine - kwarantanna, Remove - skasowanie.

jak włączysz Ad Aware na pierwszej stronie przy włączeniu masz Update potem daj Yes

Gdy zakończy Ci skanowanie zaznacz kwadratem to co chcesz np usunąć (nie zapomnij że tam są 3 zakładki sprawdź wszystkie) i daj usuń

Pamiętaj że wersja darmowa ma dużo rzeczy zablokowanych i lepiej pomyśleć nad kupnem licencji nie jest drogo a warto