Na lustrzance istnieje system oceniania zdjęć (gwiazdki). Często od razu już oceniam i sortuje. Teraz moje pytanie… Jak mogę w Windowsie zrobić tak by mi się pliki posortowały wedle oceny tych gwiazdek?
Jaki “szczegół” za to odpowiada? Ktoś wie?
Masz taką samą listę u siebie w Windowsie przecież. Możesz wejść w szczegóły i zobaczyć.
Nie chce instalować oprogramowania, moje pytanie tego nie dotyczy tylko opcji WINDOWSA.
Nieprawda, to rozwiązanie nie działa. Sprawdziłem to DOKŁADNIE w taki sam sposób. Nic się nie zmienia. Który dowcipny zaptaszkował, że “problem rozwiązany”? Panownie, błagam! Bez sprawdzenia tego na własną rękę nie zadaje prostych pytań w sieci…
Poza tym powinieneś wiedzieć że twoje zdjęcie nie ma ANI jednej nadanej gwiazdki a ty widzisz ich PIĘĆ. Z jakiego powodu? A no z takiego, żę to nie działa.
A nie jest problemem to, że próbujesz robić wspomniane operacje na zdjęciach w formacie RAW, a nie w formatach już wywołanych (na przykład w JPG)? Czy Windows normalnie widzi te pliki jako grafiki? Jeśli nie, to być może nie dostosowuje odpowiednio właściwości - albo też sam nagłówek pliku jest dla systemu nie do rozpoznania?