Pytanie brzmi tak, jak w tytule; znalazłem w necie taki screen, pochodzący z XP, w którym mają rozmiar większy od standardowego, ale nie mam pojęcia, jak takie coś ustawić u siebie.
jeżeli jest z xp, to musi to być zrobione za pomocą jakiegoś programu do upodobniania do visty/zmieniania wyglądu
PPM na pulpicie =>Właściwości=>Wygląd=>Zaawansowane=>Element(aktywny pasek tytułu ustaw rozmiar)
Tak, ale nie sądzę, żeby to miało znaczenie. Tego typu programy zmieniają wygląd, ale nie dodają nowej funkcjonalności.
Faktycznie zmienia rozmiar ikon na pasku zadań, ale zmienia też rozmiar paska tytułu, a przy wielkości, którą chcę nadać ikonom (48x48 px) byłoby to bardzo niewygodne.
Jeśli to jeszcze aktualne to PPM na pasku zadań --> odznaczamy “Zablokuj pasek zadań” --> poszerzamy szerokość paska szybkiego uruchamiania --> następnie na wolnym miejscu PPM --> Widok --> Duże ikony.
Mam nadzieję, że pomogło
emc, jesteś wielki! Pomogło, wielkie dzięki. Dopiero teraz spojrzałem na temat i zobaczyłem Twoją odpowiedź.
przenosisz pasek zadań na bok, potem prawym przyciskiem myszy na pasek i odznaczasz pasek szybkiego uruchamiania a potem znowu zaznaczasz
mam nadzieje że pomogłem