Witam. Chciałbym was prosić o radę w takiej oto kwestii.
Otóż potrzebuję nagrać krótki fragment dźwiękowy, taki sampel własnego autorstwa i przechwycić go z zewnątrz z poziomu np. głośników systemowych - w celu zapisu np. do formatu .mp3 czy .wav i przesłanie do sieci na stronkę.
To nie musi być jakieś arcydzieło, chodzi o to by dać tylko próbkę innego utworu.
Ale raczej nie np. z mikrofonu którego nie mam podłączonego w tej chwili, ale w ostateczności mogę go też podłączyć.
Oczywiście nagrywam takie układy dźwiękowe za pomocą syntezatora on-line Audio Sauna - to jest b. dobry, rozbudowany syntezator. Tyle tylko, że nie zapisuje on swych wyników do określonego pliku.
Dlatego w tym celu ściągnąłem inny programik Audacity 2.0.3, bo podobno wśród wielu swych możliwości potrafi on także przechwytywać dźwięki z zewnątrz.
I tutaj prosiłbym o dokładniejsze wskazówki jak to zrobić, jak przechwycić tę ścieżkę dźwiękową w dobrej jakości w tym programie z tego syntezatora on-line, ale raczej bez pośrednictwa mikrofonu, którego w tej chwili nie podłączyłem ?
Po prostu z zewnątrz, z samych głośników lub jeszcze inaczej z zewnątrz, ale nie z mikrofonu.
Szukałem oczywiście wielu porad w różnych tutorialach w sieci, ale wciąż jakoś mi nie wychodzi to przechwytywanie w Audacity?
Prawdopodobnie trzeba tam coś zmienić i dostosować w opcjach i ustawieniach, ale właśnie nie bardzo wiem jak to u mnie musi być, o ile to jest w ogóle możliwe ?
Ewentualnie może jakimś innym takim programem zdolnym przechwytywać dźwięk.
Pomóżcie proszę, to dla mnie priorytetowa sprawa. =D>