Jak przeinstalować sterowniki?

Siema mam pewien problem ze sterownikami. Chodzi oto ze są one nie prawidłowo zainstalowane. Po formacie wyglądało jakby wszystko było ok bo vista ma jakieś stery. Jednak po pewnym czasie gdy aktualizowałem stery ręcznie pobierałem pojedyncze sterowniki. Przez co zrobił się kipisz i komp przy starcie ma opóźnienia i migania ekranu i muszę od/pod łączyć mysz od usb aby została wykryta. Czy jest jakiś sposób na poprawne zainstalowanie sterowników bez formatowania?? Za pomoc z góry dziękuje.

http://windows.microsoft.com/en-US/wind … us-version ?

dobra ale jak teraz mam je zaktualizować żeby nie było tego samego problemu??

Nie aktualizować. Działa ci wszystko? To ręce z dala od sterów

Panel sterowania > System > Zaawansowane ustawienia systemu > zakładka Sprzęt > przycisk Ustawienia instalacji urządzeń > kropka na “Nie, pozwól mi wybrać, co zrobić” > kropka na “Nigdy nie instaluj oprogramowania sterownika z witryny Windows”. Potwierdzić i wyjść. Następnie wejść do Menadżera urządzeń, zaznaczyć pozycję (sterownik), z którego nie jesteś zadowolony, z górnego menu wybrać “odinstaluj” dla tej pozycji. Teraz zrestartować komputer i po restarcie zainstalować “ręcznie” wybrany (i pobrany!) przez Ciebie sterownik. Tak powtórzyć dla każdego sterownika, z którego nie jesteś zadowolony.

Dodane 20.03.2011 (N) 10:30

Generalnie jednak warto po reinstalacji systemu zgodzić się na zainstalowanie proponowanych przez system sterowników, po czym, ewentualnie doinstalować te, których w Menadżerze urządzeń brakuje (na żółto). Taka procedura jest pewniejsza. Zawsze, po jakiś czasie i nabraniu przekonania, można zaaktualizować wybrany sterownik.

przycisk Ustawienia instalacji urządzeń > kropka na “Nie, pozwól mi wybrać, co zrobić” Gdzie to jest??

w zakładce hardware jest tylko windows update driver settings i tam ustawiłem never check for drivers when i connect a device

jednak po odinstalowaniu sterów nadal się automatycznie instalują po restarcie