Jak przeinstalowac Vistę na laptopie?

Witam. Mam laptopa acer 5535. Chciałem sformatowac na nim dysk. Kiedy miałem komputer stacjonarny nie miałem z tym problemu. Nie mam do laptopa żadnych płyt. Jak to wszystko zrobic? Z góry dzieki.

zar3kk ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

W instrukcji od laptopa powinno być opisane.Lub pożycz od znajomego lub znajomej taką samą vistę na płycie DVD jaką posiadasz .W biosie ustawiasz żeby wystartować z tej własnie płyty a klucz wpisujesz ze spodu laptopa który posiadasz i aktywujesz system

Czesc zar3kk :

Mam w prawdzie innego Acera ale mysle ze to wszystko podobne jesli chodzi o format HDD.

1 - Zrob nowy start systemu.

2 - Kiedy Acer logo wystartuje przycisnij rownoczesnie +.

3 - Nastepne postepuj tak jak ci sie wyswietli na ekranie,czyli dalej ,zgadzam sie itp.

System powinien sie zformatowac a co za tym idzie bedziesz mial wszystko na laptopie co mu FABRYKA DALA.

Dodane 27.02.2010 (So) 15:35

Jesli sformatujesz Acera do do stanu fabrycznego ,POMIETAJ ZE WSZYSTKIE DANE ZAPISANE NA HDD STRACISZ (Zdjecia,Muzyka, e-maile, programy.

Radze Ci przekopiowac to, co uwazasz za cenne na inne nosniki danych.