Jak przenieś partycję recovery na inny dysk

Witam, mam laptopa z orginalnym windowsem i partycją recovery, problem polega na tym że chcę wymienić dysk na większy i przenieś partycję recovery na drugi dysk, proszę o porady jak i czym to zrobić.

Czasami w oprogramowaniu producenta laptopa jest coś ala tworzenie dysku recovery na płytę. Możesz to uczynić i będziesz miał oryginalną płytę instalacyjną. 

W nowszych laptopach z systemem oem klucz licencyjny jest zapisany w biosie, więc wystarczy jakikolwiek nośnik z odpowiednim systemem.

Kolejna opcja to klonowanie partycji recovery za pomocą któregoś programu do klonowania, jest ich sporo do googlowania. Po zrobieniu kopii można ją odtworzyć z płytki bootowalnej stworzonej za pomocą tego programu.

Chcę to tak zrobić żeby można było w razie awarii systemu zainstalować go z tej partycji recovery po ponownym uruchomieniu i wciśnięciu klawisza F9, program jaki posiadam to EASEUS Partition Master 9.1 czy takim programem to zrobię tak aby zadziałał klawisz F9?

Nie używałem jeszcze EASEUS Partition Master ale wygląda na to że można to zrobić w nim. http://www.easeus.com/partition-manager-guide/disk-clone.html

Podłączasz nowy dysk w zewnętrznej obudowie na usb i klonujesz partycja recovery.

Tylko ten nowy dysk jest jeszcze nie używany, po podłączeniu formatować go?

Program powinien Cie poprowadzić jak podłączysz niesformatowany.

A wiesz czy wszystko zadziała z klawisza F9?