Jak przenieść archiwum gg z jednego komputera na drugi?

Niedługo będę miała nowy komputer, chciałabym przenieść archiwum gg z jednego na drugi, oraz kontakty, mam pendrive, ale nie wiem jak to zrobić :stuck_out_tongue:

ja mam nie te najnowsze chyba tylko nie wiem które to ale te co pierwszy raz można w nim było zagrać np. w statki to też tak można z nim?

ciekawe czy archiwum rozmów trzyma na serwerze xD ale chyba nie

zerknij ,podobny temat

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/269739-przeniesienie-archiwum-nowego-gg-na-inny-komp/

Szukaj pliku archive.dat w katalogu domowym użytkownika, tam jest zapisane archwium.

nie wiem czy dobrze szukałam na podstawie tematu danego przez atronicsa troszkę ale weszłąm w dysk, documents and settings, moje imię, gadu gadu, i są 3 foldery- _cache, ja i ja1i folder _cache zawiera dwa pliki zwane banner, folder ja coś takiego http://img35.imageshack.us/img35/3167/uu2.JPG a ja1 takiego http://img89.imageshack.us/img89/2986/ulp5.jpg

a co do pliku archive.dat to nie bardzo wiem który to katalog domowy użytkownika xD

Masz jeden profil czy dwa, bo widać jest ja 1 i ja, zapewne ja to twój obecny profil, sprawdź daty modyfikacji to sie upewnisz na 100 procent, a co do pliku archive.dat to chodzi o ten, który pokazujesz dokładnie nazywa się u ciebie archives - tam masz archiwum rozmów gg.

kiedyś chyba niechcący dałam drugi profil, one mają podobną datę założenia z tym że na jednym nie pisałam nic a ana drugim bardzo dużo bo piszę na nim 5 lat już :smiley: jeden ma 192bajty a drugi 16kb, zapomniałam które jest większe bajty czy kilobajty ale bodajże kilobajty- czy to może być ten z kilobajtami? tak swoją drogą spodziewałam się że folder z rozmowami z 5 lat zaważy może ze 3 gigabajty, on naprawdę ma w całości, tzn moje archiwum 16kilobajtów?

Najprościej skasuj jeden z plików lub przenieś i sprawdź w gadu czy dalej masz archiwum, czy może znikło. W ten sposób połapiesz się o który plik chodzi.

oba próbowałam usuwać do kosza bez opróżniania kosza, dawałam w inne miejsce i za każdym razem archiwum było xD to dziwne…

Dysk C/Documents and settings/Twoje imię/Dane aplikacji/Gadu Gadu - i tam sprawdź który folder zajmuje najwięcej. Skopiuj ten folder i zapisz sobie w notatniku jego lokalizację aby potem dobrze wkleić folder na nowym komputerze. Jeśli będzie to inny system niż XP wtedy Dysk C/Użytkownicy/Twoje imię/AppData/Roaming/Gadu Gadu

aha to cały folder przenosić czy tylko plik archives? jeden folder ma 12kb drugi 36kb a dziwne bo korzystam tylko z jednego profilu gg xD no ale chyba ten 36 w takim razie

cały folder najlepiej.

Jak chcesz sprawdzić, który jest który to po prostu wytnij go stamtąd i wklej w innym miejscu zobaczysz czy Ci w ogóle zadziała profil :wink:

Jeśli przy obu folderach będzie dalej archwium to możesz jeszcze wyciąć ten folder z wcześniejszej lokalizacji. Czyli przed “Dane aplikacji”.

wycięłam wkleiłam oba tam gdzie jest folder z moim imieniem i ciągle było archiwum xD

Nie do folderu z Twoim imieniem :smiley:

Czyli wycinasz jeden folder z danych aplikacji, paczysz czy jest archiwum, jeśli jest to wycinasz z Twojego imienia ten sam folder i ponownie paczysz czy jest archiwum. I to samo potem z drugim folderem bo nie wiadomo, który jest który.

W ogóle przy tym starszym gg to powinnaś widzieć który jest Twój profil bo to odzwierciedla nazwe profilu w GG jak masz uruchomione. W nowszym GG w tych folderach widać już numery. Więc nie wiem w czym problem określić, który folder jest właściwy…

hm bo u mnie nie ma dane aplikacji tylko po folderze z imieniem jest folder gg

wycięłam cały folder gg z folderu z moim imieniem na pulpit i dalej było archiwum xD

dziwne nic nie rozumiem

Bo stare GG wycinałaś :smiley:

Koleżanka miała ukryte pliki i foldery.

Okazało się, że ma dwie wersje GG na komputerze.