Na początku chciałem dodać, że przesiadam się z xp i chciałbym żeby mi towarzyszył wygląd ala vista /7 tylko nie wiem jak korzystać ze stron które sa podane na forum(chodzi o style)
Rozpakowujesz i wgrywasz do /usr/share/themes albo ~/.themes. Potem ustawiasz wygląd (wygląd okien? - nie pamiętam) XFCE na twój Win7 i wszystko powinno grać. Do tego jak dodasz efekty to będzie miodzio.
PS. Możesz sam edytować elementy, wszystko jest we formacie XPM albo PNG.
Do ~/.themes rozpakowujesz jeśli chcesz mieć dostępny motyw tylko na swoim koncie. Natomiast jeśli w systemie masz kilka kont użytkowników i dla każdego chcesz użyć tego samego motywu, to zamiast rozpakowywać do każdego $HOME/.themes możesz rozpakować do /usr/share/themes i motyw będzie działał globalnie a nie lokalnie.
aha a tak jeszcze dodam że w folderze danego stylu znajduje się jeszcze kilka folderów(m.in GTK2, xfwm4 itp) i plik index… <-czyli wszystko prawidłowo?
(pytam ponieważ nie jestem na swoim kompie-narazie nie sprawdzę tego)
Powinno być tak, w ~/.themes, ma być folder z nazwą motywu, a w nie wszystko co jest w archiwum, czyli xfwm4, gtk2 itd. Następnie zmieniasz wygląd w “” Menadżer ustawień xfce4. Niestety xfce 4.6 nie ma jeszcze instalatora motywów, mam nadzieję że w 4.8 to poprawią, z tego co pamiętam mam jeszcze w tym tej połowie tego roku wyjść.