Korzystałem z LAN-u (ale… wysiadł) i teraz tymczasowo korzystam z Wi-Fi.
Router, częstotliwość 5 GHz
W zasięgu mam 6 sieci bezprzewodowych.
Ponad 1 minutę trwa, zanim pendrive znajdzie i połączy się z właściwą siecią bezprzewodową.
speedyfox.exe… nie pomógł.
Może są bardziej skuteczne programiki?
Najpierw przetestuj swoje łącze na stronie https://www.speedtest.pl . Programiki do “przyspieszania Internetu” to ściema. A masz jakąś alternatywę jako operatora?
Pendrive’em? Ale jak? Możesz napisać do tego jakiś tutorial? Jak się połączyć pendive’em z siecią bezprzewodową? Mam ich sporo ale nigdy nie używałem w ten sposób.
Nazywanie nie wiedząc co, do czego i po co czasami mnie tak rozbraja, że zostaje tylko się z tego uśmiać. Z tej nazwy czy z tej osoby yo juz nie wiem, ale czasami trudno się powstrzymać.
Ja zawsze jak czegoś nie wiem to najpierw męcze Google jak się nazywa, no chyba, że nawet to nie wie, ale to rzadko.
Polecam najpierw cokolwiek poczytać zanim się skompromitujemy.
Jedna z lepszych rzeczy jakie poprawiono w W10, to stos TCP/IP i właśnie szybkość dołączania do sieci wifi. A co do tematu samego: nie wiadomo jaki OS: często jest tak, że oprogramowanie dołączone do karty wifi (USB) spowalnia sam proces. Najczęsciej lepiej jest jednak instalować same sterowniki a sam proces ‘dołączania’ zostawić oprogramowaniu wbudowanemu w Windows.