Jak przywrocić ikony języka na pasek zadań

Przepraszam za zaśmiecanie forum takimi banałami ale wczoraj zaczęła mi wariować klawiatura i zamieniła znaki np. “z” na “y” jak już wszystko wróciło do normy to wcięło ikony zmiany języka z paska zadań. Jak jej przywrócić ?

PPM na pasek zadań/Paski narzędzi/pasek języka

odchaczony i nie widać

To zaznacz.

Odznaczony użyłam w sensie ,że ma haczyk a w Panelu serowania >opcje regionalne>języki>szczegóły> preferencje>pasek języka i ten przycisk jest niepodswietlony, może to jest przyczyna nie wyświetlania na pasku zadań tylko jak go uaktywnić.

Panel sterowania >> opcje regionalne i językowe >> Języki >> szczegóły >> zaawansowane >> konfiguracja systemu >> wyczyść kratkę przy Wyłącz zaawansowane usługi tekstowe >> zastosuj

Panel sterowania >> opcje regionalne i językowe >> Języki >> szczegóły >> ustawienia >> preferencje - pasek języka >> ustaw co chcesz >>ok >> restart

Jeśli nie chcesz by przypadkowo przełączyła się klawiatura z na y to :

Panel sterowania >> opcje regionalne i językowe >> Języki >> szczegóły >> ustawienia >> preferencje - Ustawienia klawiszy >> zmień sekwencję klawiszy >> wyczyść kratki przy Przełącz języki i Przełącz układy klawiatury >> OK

:slight_smile:

Dzięki już działa jakoś powoli na spokojnie doszłam do pierwszej opisanej przez Ciebie ścieżki i odetchnęłąm z ulgą, ale dopiero dziś się chwalę swym spokojem. Za wszystkie ścieżki bardzo dziękuje. Zapytam tylko co do trzeciej. Jeśli wyczyszczę przełącz języki i przełącz układy klawiatury. Czy kiedyś jak mi się coś odwidzi lub będę musiała używać innego języka to będę mogła tam coś wstawić lub przywrocić porzednie zapisy?

Tak będziesz mogła to włączyć

:slight_smile:

Dzięki za pomoc i wszystkie informacje