Jak przywrócić "pierwotny" sterownik nvidia-current?

Witam!

Jakiś czas temu zrobiłem bardzo głupią rzecz, a mianowicie zainstalowałem najnowszą wersję sterowników nvidia. Domyślam się, że właśnie dlatego Minecraft się zacina. Robiąc to korzystałem z poradnika na stronie http://www.ubuntu-pomoc.org/nvidia-latw … -w-ubuntu/

Co jakiś czas w Menadżerze aktualizacji pojawiają się nowe wersje sterownika nvidii, które zawsze pobieram w nadziei, że coś się poprawi.

Czy jest jakiś sposób, aby przywrócić tą wersję nvidia-current, która jest domyślnie w Ubuntu? Ta, która najlepiej na Ubuntu działa.

Obecnie w oknie sterowników mam 2 opcje: nvidia-current i nvidia wersja 173 (działa raczej kiepsko). Włączony mam nvidia-current, a według NVIDIA X Server Settings posiadam sterownik w wersji 270.29.

Mój system to Ubuntu 10.04 32bit

Karta graficzna to GeForce 9600GT 512MB

Pomożecie?

Znalazlem odpowiedz na twoj problem ;] chyba prostrze niz jeb… to jest ale niewiem czy da sie tak w ubuntu zrobic, po pierwsze proponuje ci sprawdzic linki ktore ci podalem na temat sterow, no ale dobra odp. na twoje pytanie: wejdz do System/Administracja/Sterowniki odznacz nvidia-current, dodawales repo nvidii do systemu wez wywal! instrukcje edycji: wejdz w tryb terminal i wpisz “sudo nano /etc/apt/sources.list”, wywal wpisy nvidii jakie tam znajdziesz nastepnie wcisnij Ctrl+X i wpisz “sudo apt-get update”, odinstaluj sterowiki: wpisz “sudo apt-get purge -f nvidia-current nvidia-current-modaliases nvidia-settings” nastepnie “sudo apt-get autoremove && sudo apt-get clean” (w trybie terminal xy sa raczej niepotrzebne) i zainstaluj te stery w opisany sposob w podanych linkach mozesz je nawet dociagnac z repo ubuntu tyle ze wczesniej przeszukaj nazwy sterow ktore potrzebujesz , jakos lopatologicznie lecz wydaje mi sie ze powinno pomuc, ze wzgledow ze nie jestem fachowo wtajemniczony w sprawe sterow i ktos zna lepszy sposob to prosze o zainteresowanie sprawa i sprostowanie mojego postu pzdr.