Witam,
Czy jest możliwość przywrócenia czy też zmiany na klasyczne Menu Start w Windows 11?.
Z tego co przepatrzyłem Ustawienia to nie ma w ogóle możliwości zmiany Menu Start i cały czas jest takie…
.
Witam,
Czy jest możliwość przywrócenia czy też zmiany na klasyczne Menu Start w Windows 11?.
Z tego co przepatrzyłem Ustawienia to nie ma w ogóle możliwości zmiany Menu Start i cały czas jest takie…
.
Jak nie musi być jednokolumnowe („klasyczne”) jak w XP i jeszcze wcześniej:
takie wspiera Open Shell.
to można i płatnym:
@januszek pobrałem plik show-classic-start-menu.reg z linku od Ciebie żeby przywrócić klasyczne start menu, ale przyznam że wstrzymałem się po tym jak pojawił się monit…
. Faktycznie jak zatwierdzę dodanie wpisu do rejestru przez plik show-classic-start-menu.reg można coś usunąć?. Jak nie to czy faktycznie uzyska się klasyczne menu start w Windows 11?.
Zanim zaczniesz grzebać w rejestrze zrób kopię rejestru:
Czyli tak:
Mimo dodania wpisu do rejestru z pliku show-classic-start-menu.reg to menu start pozostało bez zmian, jest takie samo jak w moim pierwszym poście.
Ups faktycznie nie doczytałem że wpis do rejestru nie działa w tej wersji Windows’a, czyli pozostaje tylko program do zmiany Menu Stary?.
Tak naprawdę, to jedyne co pozostaje to przywyknąć do nowego…
Z mojego doświadczenia, tego typu modyfikacje menu/paska nie są trwałe. Wszystko potrafi rozjechać się przy aktualizacjach. Dodatkowo sama modyfikacja nawet jak działa, to potrafi się źle komponować z resztą interfejsu czy mieć jakieś odpały. Np czasami się wcale nie załaduje.
Wg mnie najłatwiej jest korzystać z menu które daje system i ewnetualnie rozbudować go o coś ekstra, ale obok a nie zamiast - np microsoftowe Powertoys Run
albo coś jeszcze lepszego, bardzo konfigurowalnego - Keypirinha