Do tej pory jakoś mi nie przeszkadzały połączone karty tej samej grupy (np. same foldery) na pasku zadań. Jednak przy pracy na większej ilości plików wolałbym mieć je posegregowane według własnego uznania. Jest jakiś sposób lub program na rozdzielenie tych kart? Oczywiście szukałem rozwiązania i nie znalazłem odpowiedzi. Informuję, że nie chodzi o scalanie, bo często jest to mylone.
Nie jestem pewny czy o to ci chodzi,ale zobacz Clover 3.
http://www.dobreprogramy.pl/Clover,Program,Windows,37495.html
No tak-w Clover miałbyś te karty eksplorera otwarte jako jedno okno-a tam otwarte jako zakładki[osobne okna,coś jak karty w gogle chrome].
Ciekawy program, jednak wolałbym aby ta funkcja była na pasku zadań i dotyczyła wszystkich grup programów.
Windows7 na pewno ma taką opcję rozdzielenia kart, bo wcześniej tak miałem. Niestety wczoraj zainstalowałem system na nowo i karty mam już połączone. Może to wina aktualizacji? Bo w starym systemie nic nie przestawiałem by mieć karty osobno.
Ma ktoś pomysł jak to przestawić w samym systemie.
Serio, po prawie 9 latach odpisujesz?
Ale odpowiem - tak jak w Windows 7, tak nawet w Windows 10 nie ma z tym najmniejszego problemu. Zwykłe opcje paska zadań. Windows 11 chyba tego nie umożliwia, ale nie wiem tego na pewno.
Dzięki za chęci, ale nie chodzi o funkcję „połącz przyciski paska zadań” czy jak w 7 „nigdy nie scalaj”. Chodzi o to że nie da się ustawiać kolejności otwartych tych samych grup np. folderów. Są tak jakby przyklejone ze sobą. Czyli jak w poście 1# Otwierasz kilka folderów i nie możesz ich ułożyć zamiast 1,2,3 na 3,1,2 Szukałem na różne sposoby i nie pytał bym gdyby to było takie proste. Jakieś inne pomysły? Może da się to zmienić w rejestrze lub jakąś komendą w windows?
Chodzi o to.
I sam po wielu godzinach znalazłem chyba jedyne rozwiązanie. Niewielki prosty program „7+ Taskbar Tweaker”
Wystarczy zainstalować i zaznaczyć zaledwie jedną funkcję, a ma też wiele innych ciekawych opcji.
Na Windows 11 można rozważyć trial rosyjskiej aplikacji:
Co do powrotów to bym zablokował osobom usuwanie swoich ostatnich postów w wątkach (po kliku dniach usuwają profil WP), niech robi to Docent tak by wątek nie wracał na listę aktywnych.
Fajny program, niestety ma taką wadę, że tak „wstrzykuje” się do paska, że wymagana jest nowa kompilacja po aktualizacji Windows a czasami nowej przez jakiś czas nie ma.