Jak rozłaczyć poprzednie połaczenia z serwerem?


(SMDOBPRO) #1

W moim przypadku chodzi o rozłączenie z pudełkiem pt.:AirLive WMU-6500FS dalej zwanym pudełkiem

Sytuacja jest następująca na pudełku 2 partycje public i private,na private 3 konta z Quota 120GB dla użytkownik1 który jest zaznaczony jako Admin i może wchodzić na pozostałe konta przez swoje hasło,i po 60GB dla 2 pozostałych userów którzy maja swoje hasła i mogą na nie wchodzić tylko do swoich folderów.

I teraz po odpaleniu kompa i wejściu do udostępnionego któregokolwiek folderu private na pudełku XP zapamiętuje zestawione połączenie i jeśli chce wejść do foldera innego ussera xp wyświetla komunikat image_id: 3937

Moje pytanie jak zakończyć zapamiętane zestawione połączenie,bo po przeładowaniu systemu o czywiście mogę wejść na konto drugiego usera ale już wtedy nie będę mógł wejść do folderu 1 ussera..

Mogę oczywiscie po restarcie xp zalogowaqć się do pudełka na konto admina wtedy wchodzę na konta wszystkich userów i swoje ale tu jest pewien haczyk ,Adminowi przyznałem tylko (tu mój błąd) Quota na 120GB i nawet jeśli wejdę do folderu np usser1 który jest pusty i jeszcze jest miejsce na dysku to i tak nie mogę nic wrzucić ,wyświetla komunikat że brak miejsca na dysku,prawdopodobnie ta Quota trzyma za pysk bo już na koncie admina wgrałem prawie 120GB a w tym samym czasie z 2 kompa na koncie ussera1 mogę bez problemu wrzucać pliki do jego foldera.

I jeszcze raz przypominam pytanko :jak zakończyć zapamiętane zestawione połączenie,najlepiej aby był to jakiś progs bo o ile ja to mogę strawić jakieś polecenia wpisywane z konsoli ale będą używać tego ludzie którzy nie wiedzą nawet co to cmd.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Edit 10.07.2011

Dobra na razie znalazłem dla konsoli cmd

Najpierw wylistowanie połączeń poleceniem "net use",wyświetli nawiązane połączenia np:

OK \Nazwa hosta\nazwa udziału Microsoft Windows Network

Wpisujemy polecenie dla połączenia które nas interesuje:

"net use \Nazwa hosta\nazwa udziału /delete"

jeśli mamy otwarte okno do udziału zapyta jeszcze o potwierdzenie,potwierdzamy i już możemy logować się jako inny użytkownik,ale podtrzymuję prośbę o jakiś progs w którym można to wyklikać na razie robię to przez pliki bat.