Witam. Mam do wgrania na serwer kilkanaście tysięcy plików. Wgrywanie przez total comandera by bardzo długo zajmowało. Spakowałem pliki do formatu rar, wgrałem te pliki na serwer i teraz jak je rozpakowac na serwerze ?
FTPem nie zrobisz takiej operacji
A tym od microshitu ?
Start -> Uruchom -> "ftp.twojastrona.pl"
Wydaje mi się że można tam przeprowadzać takie same operacje na plikach/folderach jak na normalnym dysku. :?
Ale może mi się tylko wydawać bo aktualnie nie mam windowsa : P
Przed napisaniem posta należało by sprawdzić czy porada działa.
A ten mały druczek przeczytałeś ? Kiedyś korzystałem z ftp. win , ale aktualnie mam tylko linuksa , więc nie mogłem sprawdzić. Ale za to mógł sprawdzić to autor tematu , a nóż by działało…
Programy zainstalowane stacjonarnie u swoim komputerze (np. WinRAR) nie działają na zdalnym serwerze… i chwała im za to ;] hoho… można by było nieźle namotać jeśli by działały…
Przez panel administracji serwerem można. Tylko to nie może być rar, tylko archiwa typu GZIP BZIP2 bodajże czy jakiś inny z tych formatów.
a to pod linuksem nie możesz sprawdzić jak działa klient ftp z pod konsoli:> ciekawe bo, jego obsługa nie różni się nawet od tego windowsowego zbytnio
Oj , bez przesady .tzg można rozpakować na ftp. pod konsolą
Myślałem że .rar też można , a zip? :?
Dobra, bo tu wszyscy powoli zmieniamy temat… radmistrz2 napisz sobie skrypcik z pomocą tego linka co w pierwszej odpowiedzi zamieściłem.