Jak rozpakowac plik rar na serwerze?

Witam. Mam do wgrania na serwer kilkanaście tysięcy plików. Wgrywanie przez total comandera by bardzo długo zajmowało. Spakowałem pliki do formatu rar, wgrałem te pliki na serwer i teraz jak je rozpakowac na serwerze ?

http://pl.php.net/manual/pl/ref.rar.php

FTPem nie zrobisz takiej operacji :slight_smile:

A tym od microshitu ?

Start -> Uruchom -> "ftp.twojastrona.pl"

Wydaje mi się że można tam przeprowadzać takie same operacje na plikach/folderach jak na normalnym dysku. :?

Ale może mi się tylko wydawać bo aktualnie nie mam windowsa : P

Przed napisaniem posta należało by sprawdzić czy porada działa.

A ten mały druczek przeczytałeś ? Kiedyś korzystałem z ftp. win , ale aktualnie mam tylko linuksa , więc nie mogłem sprawdzić. Ale za to mógł sprawdzić to autor tematu , a nóż by działało…

Programy zainstalowane stacjonarnie u swoim komputerze (np. WinRAR) nie działają na zdalnym serwerze… i chwała im za to ;] hoho… można by było nieźle namotać jeśli by działały…

Przez panel administracji serwerem można. Tylko to nie może być rar, tylko archiwa typu GZIP BZIP2 bodajże czy jakiś inny z tych formatów.

a to pod linuksem nie możesz sprawdzić jak działa klient ftp z pod konsoli:> ciekawe :stuck_out_tongue: bo, jego obsługa nie różni się nawet od tego windowsowego zbytnio

Oj , bez przesady .tzg można rozpakować na ftp. pod konsolą :slight_smile:

Myślałem że .rar też można , a zip? :?

Dobra, bo tu wszyscy powoli zmieniamy temat… radmistrz2 napisz sobie skrypcik z pomocą tego linka co w pierwszej odpowiedzi zamieściłem.

stealth co do zipów na niektórych serwerach można je wypakować tak