Proszono mnie żeby nagrać na CD audycję radiową ze strony “RDC Radio dla Ciebie”, która odbyła się na żywo jakiś czas temu, a teraz jest jedynie możliwość jej odtworzenia. Mam problem ze ściagnięciem tego pliku na dysk, potem trzeba chyba będzie i tak go skonwertować. O ile to możliwe do opanowania, to poproszę również o namiar na program do konwersji.
Podaj linka to tej audycji.
Już podaję, proszę się tylko nie śmiać, ale to znajomi i fani piosenkarki, zbierają wszelkie info na jej temat, nie mają komputera, więc mnie zwykle proszą o wykonanie poleceń. W czasie trwania audycji na żywo bez problemu otworzyłam stację w Winampie i nawet nagrałam, ale bez początku, bo zawiesił mi się odtwarzacz. Obecnie ściągnęłam różne programy, które rejestrują dźwięk, jak np. MP3MyMP3, ale coś nie chce działać mi ten program, albo źle się do niego zabieram. Na samym początku instalacji NIS wywala mi jakieś pliki z niego, twierdząc, że to spyware.
Screamer radio ma mozliwosc nagrywania
Pozdrawiam
Przeczytałeś chociaż o co chodzi autorce pytania?Ona chce pobrać audycję ze strony www.
Sposób na ściągnięcie audycji.
Musisz otworzyć audycję w Internet Explorer,uruchomić audycję i poczekać aż zbuforuje się do końca.Wchodzisz do katalogu C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Temporary Internet files.Jest to folder ukryty więc musisz włączyć ich pokazywanie,wyszukujesz teraz pliku dźwiękowego mp3,powinny mieć wielkość kilku czy kilkunastu mega,kopiujesz go np. na pulpit,musisz zmienić także jego nazwę bo jest dość dziwna i długa.Czasem plik może nie mieć rozszerzenia mp3 a nieznane,w takim przypadku po skopiowaniu na np. na pulpit zmieniasz jego nazwę a na końcu dopisujesz rozszerzenie mp3.
Przykład plik nazywasz audycja i dopisujesz .mp3 czyli audycja.mp3.
hevet już problem zażegnał, za co serdecznie mu dziękuję! Tak więc temat nie jest już aktualny.
Hevet i ja chciałam prosić Cię o pomoc w ściągnięciu jednej audycji…
A o co konkretnie?