Jak ściągnąć zawartość z serwera FTP

Znalazłem przypadkiem w Google pewną starą stronę która jest właściwie chyba serwerem FTP i ma dużo interesujących plików ale ściągają się tylko po kilanaście -kilkadziesiąt kb/s.
adres tej strony jest dziwny, typu http:// nazwastrony.domena:LICZBA

jest jakiś program który pozwoli mi zapisać zawartość na dysk?
najlepiej z możliwością pominięcia określonych folderów?

To nie musi być serwer FTP, serwer HTTP możesz uruchomić na innym porcie niż 80, stąd cyferki jakie bierzesz za FTP.

Dziwny, to z niej uciekaj!

Tam może być jakiś syf.

Mam lokalny ftp i lacze sie z nim total commanderem ale nie widze problemu by laczyl sie z zewnetrznym

To mi po prostu wygląda na starą stronę którą ktoś zapomniał wyłączyć, pliki są z okolic 2010r.

No dobrze, a jakiś program po prostu do ściągnięcia automatycznego całej strony z linkami który ponowi ściąganie gdy się nie powiedzie i np. ściąga tylko 3 pliki jednocześnie, bo jak ręcznie włączam kilka linków na raz to rozłącza.

Może takie coś.

Dawno dawno temu, jak jeszcze internet był na korbkę używałem programu Teleport Pro do takich rzeczy.

Tylko oba pewnie nie używają najpierw danych do FTP/FTPS/SFTP (w efekcie jak na stronie jest trochę PHP to dostaniemy pewnie tylko HTML).

Proszę cię bardzo:

Tak tylko napisze że w opisie programu Offline Explorer jest błąd - nie jest bezpłatny - trial 30 dni