Pobrałem wczoraj ważny dla mnie program na pendrive niestety był to wirus który ukrywa pliki i pokazuje że pendrive jest pusty. Moje pytanie jak mogę sformatować penndrive tak aby mieć pewność ze na pewno nie ma już na nim tego wirusa?
Każde formatowanie kasuje wszystko na 100%. Problem jest jednak w tym że jeżeli zapisany został wirus na pendrive to nikt nie zagwarantuje czy nie zapisał się też w komputerze na którym to było robione i to należy programem antywirusowym sprawdzić.
aha i przypomnę jeszcze raz gdy zgrałem te pliki na pendrive pendrive się nie zapełnił i plików nie było widać i gdy wszedłem w właściwości jest zajęty przez jakiejś 4 KB
a to dobrze bo juz sie bałem pamiętam tamten program byl to bootowalny obraz systemu 98 se , ponieważ chciałem zainstalować na starym kompie z oryginalnej płyty ale sie nie udało wiec znalazłem w necie dystkietkę z systemem 98 tylko w celu sprawdzenia. Nie miałem żadnej dystkietki żeby to zgrac i znalazłem w necie jak zrobić bootowalny pendrive przez program HP Disk Storage Format Tool zrobiłem wszystko tak jak było w poradniku. Po czym pendrive nadal był czysty więc to bardzo mnie zaniepokoiło że niby dodałem pliki a pendrive nadal był pusty po czy przeczytałem że tak własnie miało być po czym doszło do mnie że to mogłbyć wirus specjallmie dany na tą stronę i dlatego chciałem to sprawdzić