Jak się nazywa skrypt?


(m@teo) #1

jak się nazywa skryt odpowiedzialny za to żeby zliczać ilośc pobrań jakiegoś pliku? czy można go wogule użyć na stronke html? Czy jest pod PHP?

JAk jest pod html to zapodajcie mi linki! :smiley:


(inż. Piniol) #2

takie coś to w PHP

google + "php licznik pobrań" -> od koloru do wyboru :wink:


(m@teo) #3

AHA! CZyli w HTML nie ma? A nie ma jakiegoś java scriptes??


(adpawl) #4

Nie!

JavaScript działają po stronie klienta, są wykonywane przez interpreter przegladarki ...i nie mają dostępu do serwera!

Natomiast PHP, to język skryptowy działający po stronie serwera... - on ma takie możliwości! :lol:

BTW

W JS możesz zrobić np. licznik wejść na strone w oparciu o cookies ...ale downloadu :roll: nie.


(m@teo) #5

SZKODA!! No ale cóż dzięki że mnie oświeciliście! :smiley: