Jak określić taki typ wyglądu/urody gdzie dziewczyna ma takie charakterystyczne białe włosy?
Coś takiego jak na zdjęciach.
Jasny blond, Blada cera
Bede szczelau: białogłowa
Ja bym to nazwał skandynawską urodą. Ew. “farbą taką blond jasny”.
“Myślę że jestem zajebista”.
Przecież napisałem że to jasny blond jak już chcesz tak dokładnie to pobierz sobie byle jaki katalog/ próbnik włosów itd z neta i sobie zobacz…
Tyle że jasny blond to tylko kolor włosów, mi chodzi jakby o “całokształt”. Potrzebne mi jakieś określenie. Chyba @pom_pom jest najbliżej ze skandynawską urodą.
Poszukałem i nazywa sie to dokłanie platynowy blond
To musisz już z osobna sprecyzować w Polsce jak w innych krajach też co 2 laska inaczej wygląda naturalnie a po jeszcze modernizacji makeup i przefarbowaniu to już totalnie wszystko potrafi jeszcze inaczej wyjść.
Nordycki.
Nordycki typ urody może przywoływać skojarzenia z chłodną urodą, w której przeważają zimne, niebieskawe pigmenty.
Drugą cechą, która charakteryzuje nordycki typ urody, jest bardzo jasna, czasem wręcz porcelanowa cera. Nie spotkamy tutaj osób o śniadej lub oliwkowej karnacji. Uroda nordycka jest delikatna, często widać przez skórę delikatne niebieskawe żyłki, a na kościach policzkowych mogą pojawić się naczynka. Odcień skóry zarówno na twarzy jak i na ciele jest jasny i nie kontrastuje mocno z oczami. Podobnie jest z kolorem włosów, które cechują typ nordycki urody. Spotkać można tutaj wszystkie jasne odcienie blondu, od platynowego, po ten z niewielką ilością złotych refleksów pojawiających się głównie wiosną i latem. Podsumowując, nordycka uroda to ta, w której przeważają jasne, delikatne pigmenty, które najbardziej widoczne są w oczach, włosach oraz w odcieniu cery.
W mojej nokenklaturze to takie żaby ze względu na oczy Mam jeszcze inny typ, który lubię, które nazywam szczurki.
Dziękuję Ci bardzo Chyba o to chodziło właśnie. Choć ciekawe że nordycki skoro dziewczyna z tego zdjęcia jest Rosjanką
Bo nordycki bardzo przypomina również słowiański. Z tym, że w typie słowiańskim cera nie jest aż tak porcelanowa. Dziewczyna może być różnej narodowości co nie oznacza, że typem urody nie będzie przypominała typu nordyckiego. Polki to niby słowianki a można u nas również spotkać rodowite Polki o cerze śniadej czyli bliższej południowym rejonom Europy. Aktualnie wynika to z globalizacji i mieszania się genów różnych ras.
Może “albinoski”.
Zdecydowanie na zaprezentowanych zdjęciach nie mamy do czynienia tutaj z “albinizmem”.
Albinizm to wada genetyczna a nie typ urody. W albiniźmie nie ma odcieni i wszystko jest białe. Również brwi i rzęsy. Na załączonych zdjęciach widać, że brwi i rzęsy tej dziewczyny nie są białe.
Tutaj masz przykład albinizmu:
Ale popularne są farby do brwi/rzęs (np. na bazie henny) [do brwi można też używać pomad/kredek lub nawet malować je tuszem do rzęs jak chcemy] i kolorowe soczewki niwelujące efekt widoczności naczynek (chyba że im okulista odradza i jedynie zostają okulary do korekty wad wzroku).
Tylko wtedy to już trochę oszukiwanie, a nie ten typ urody. Autor zakłada, że dziewucha ma takie cechy naturalnie. Z dobrociami różnego rodzaju dziewucha o azjatyckiej urodzie może być nagle nordycka.
lub co gorsza okazać sie w rzeczywistości facetem…
To jest straszne, od horrorów jakaś aktorka?Takie balkony pod oczami to mam po 3-dniówce.
Typ nordycki. Takie dziewczyny z ta uroda pochodzą skąd? Norwegia, Szwecja…?
utleniana blondynka