Jak się pozbyć niechcianych okienek ze stron w Firefoxie i Chrome?

Witam wszystkich,
pracuję na 12,5 calowym laptopie i pojawiają się miniaturki filmów, które zasłaniają mi tekst.
Jak się ich pozbyć z ekranu?
Z góry dziękuję za informacje.

abczdrowie.pl,autokult.pl,dobreprogramy.pl,fotoblogia.pl,gadzetomania.pl,komorkomania.pl,money.pl,o2.pl,parenting.pl,~poczta.o2.pl,~poczta.wp.pl,pudelek.pl,wp.pl,~www.wp.pl##+js(addEventListener-defuser.js, openFloatingPlayer, FloatingPlayer)

aktualizacja nazwy - AdGuard wymaga pełnego addEventListener-defuser.js

do uBO lub AdGuard AdBlocker.

Firefox: Chrome/Chromium:

W ABP / AdBlock można trochę bardziej ułomne:

abczdrowie.pl,autokult.pl,dobreprogramy.pl,fotoblogia.pl,gadzetomania.pl,komorkomania.pl,money.pl,o2.pl,parenting.pl,~poczta.o2.pl,~poczta.wp.pl,pudelek.pl,wp.pl,~www.wp.pl##.floating[id^="Player"]

Jak na moje uBlock Origin ustąpił miejsca nowszemu i skuteczniejszemu duetowi Nano AdBlocker+Nano Defender Pro

Ale domyślnie JsPenguin2017 nie blokuje latających playerów - “out of scope for Nano Annoyance'” taki z niego leń.

Latanie playera to też nie anty-adblock by pomógł Nano Defender.

Tyle, że w Adguardzie jak zablokuję małe okienko, z filmem, to blokuje również film w dużym oknie.

To zły filtr wklejasz.

Nie blokuj ręcznie a w ustawieniach dodatku wklej to co podałem…

abczdrowie.pl,autokult.pl,dobreprogramy.pl,fotoblogia.pl,gadzetomania.pl,komorkomania.pl,money.pl,o2.pl,parenting.pl,~poczta.o2.pl,~poczta.wp.pl,pudelek.pl,wp.pl,~www.wp.pl##+js(addEventListener-defuser.js, openFloatingPlayer, FloatingPlayer)

Ustawienia AdGuard - filtry użytkownika:

Rejestrator że filtr został użyty na stronie:

jeśli tak

…jeśli tak to zwracam honor i przepraszam. Pisałem z własnego doświadczenia, ja nie widuje pływających okienek. Z ciekawości wszedłem na wp.pl i jak tylko strona poprosiła mnie o dodanie do wyjątków AdBlocka to jak najszybciej ją opuściłem. Faktycznie tam Nano może nie działać.

Pod ten pop-up najlepiej włączyć AdGuard base (nad EasyList), AdamWr na bieżąco aktualizuje skryptowy ubijacz pop-upa, obecnie nawet ładnie ich serwer tłumaczy filtr na składnię uBO.

Jednie jest problem by ktoś to o każdej porze dnia i nocy aktualizował w Polskie filtry przeciwko anty-adblock lub Oficjalne polskie filtry reklamowe.

Czekanie każdorazowo na akceptacje PR daje szansę, że filtr po dniu padnie zamiast za 2-3 tygodnie.

Dzięki, zadziałało.

1 polubienie