Od 3 dni walczę z usuwaniem wirusów, mam darmowego Eseta. Ale od pewnego czasu strona startowa przeglądarki zaczęła się włączać inne niż była ustawiona, i to się działo w każdej mojej przeglądarce. Przedwczoraj jak gadałem z kumplami przez Skype nagle sie program wyłączył i od tego momentu nie chce się włączyć, również nie chce się uruchomić Mozilla i teraz siedzę na Operze chodzi kiepsko. Eset znalazł jakiegoś wirusa Boberog.Az robak i nie może tego usunąć. Nie mogę również ściągnąć combofix
i nie ściągaj podaj logi tak jak tutaj jest opisane
analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741
smirnow59 ,
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Temat przenoszę do właściwego działu.
Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa “Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje.”
Pokaż nowe logi z OTL.Extras też.Aby powstał raport Extras.txt Opcja Rejestr skan dodatkowy musi być ustawiona na Użyj filtrowania
W tym problem, że ja nie mogę ściągać żadnych programów
wyskoczył komunikat że jest wiele zagrożeń i połączenie zostało zakończone- poddane kwarantannie
\
zrobiłeś obcje full scan?
od razu u mnie zrobiło mi się białe tło i jak zrobiło się 100% to wyskoczył ten komunikat