>>Jak skasować plik?<<

Witam !!

Problem jest tego typu. Czasami coś sciągamy, ale nie do końca.

I nagle chce takie cos wyrzucic do kosza, a tu komunikat że nie można wyrzucic, bo plik jest używany przez jakis program lub inną osobe. Napewno jest jakiś programik, który mi pomorze. Tylko jaki??? Dodam Tylko, że Norton odpada… .

Możesz usunąć plik w trybie awaryjnym, albo spod DOSa.

Pozdrawiam

jeżeli jest to plik ściągany to po restarcie kompa powinien się dać bez problemów usunąć

jeśli jakiś plik ściągasz np. jakimś programem p2p, musisz program ten zamknąć, ponieważ jakaś osoba może ściagać go od Ciebie - jest uzywany. 8)

Nawet jak w danym momencie nikt od Ciebie danego pliku nie sciaga,to go nie usuniesz. Są 2 metody:

:arrow: Albo za pomocą dyskietki startowej (100% skuteczności)

:arrow: Albo spróbuj Total Commanderem (nawet spoko programik z niego ostatnio - do tego wypaśne wtyki. :slight_smile:

Pawek co Ty gadasz :roll: plik moze byc poprostu uzytkowany i nie moze zostac usuniety bo korzysta z niego jakis proces, zresetowanie komputera powinno wystarczyc. A jesli chodzi o Kaze to wystarczy najpierw anulowac kolesiowi pobieranie i dopiero wtedy zamknac program, usnie sie bez problemu…

Nawiązując do tematu to czy zauważyliscie pewien dosyć uciążliwy błąd w Windowsie XP - gdy najedziemy myszką na obrazek bądz film albo dokument HTML to wiadomo - pojawia się nam podgląd w widoku miniatur oraz po lewej w szczegółach - spróbujcie teraz taki plik skasować - windows na to nie pozwoli bo według niego używa go explorer - w tym wypadku jako przeglądarka rysująca aktualny podgląd obrazka…

System nie pozwoli nam w takim wypadku na usunięcie pliku dopóki nie zmienimy widoku np. na Ikony…

Ale to Windows…czego się można spodziewać…

boczi temat już stary. Po co go odświeżać …

Gratuluje !!

boczi tamten post napisał 7 dni temu !!

Zobaczę - część poleci - bez ostrzeżenia!!

Asterisk

witam mam podobny problem tylko ze niemoge usunac folderu w ktorym jet chyba z 10 folderow .jak naciskam shift + delete to wyskakuje mi okienko i pisze ze niemozna usunac pilu :frowning: :frowning: a ten folder niejest mi do niczego jusz potrzebny wiec jnak mozecie to pomozcie mi

dzieki

pozdro

Tryb awaryjny … albo spod dyskietki startowej.