Jak skonfigurować komputer pod plik zrzutu pamięci?

Witam. Niedawno na komputerze wyskoczył mi Blue Screen. Utworzył się chyba plik zrzutu pamięci DMP , ale nie jestem tego pewien.

Pobrałem zatem program Debugging Tools for Windows (x86). Ale nie jestem pewien czy plik małego zrzutu pamięci MDMP , a takie z reguły występują, w ogóle się utworzył, czy nie jest to tylko jakiś bug systemu, z dwóch powodów:

1. U mnie w katalogu na dysku C:\WINDOWS\Minidump po prostu nic nie ma. Jest on pusty.

2. W Panelu sterowania > System > Zaawansowane > w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie > Ustawienia w obszarze Zapisywanie informacji o debugowaniu mam wybraną opcję Pełny zrzut pamięci , a nie Mały zrzut pamięci (64KB).

Więc pytanie jak skonfigurować odpowiednie opcje w komputerze by pliki małego zrzutu były widoczne (o ile tam w ogóle są), czy te ustawienia które mam już są prawidłowe pod tym kątem, tak by były one dostępne dla programów do odczytu z Minidump?

Zobacz:

komputer-sie-wylacza-t498828.html#p3137602

http://www.fixitpc.pl/forum-7/announcem … nformacje/ (patrz część “Konfiguracja ekranu z błędem”)

Czyli przekładając to na mój problem, co powinienem zaznaczyć ?

Rozumiem, że muszę zmienić z Pełnego zrzutu na Mały zrzut pamięci (64 KB) ?

W ogóle w karcie Zaawansowane mam tak - pokażę to by było szybciej.

Coś tam chyba powinienem odznaczyć ?

Natomiast debug zrzutów pamięci jest na tę chwilę chyba niemożliwy, właśnie z uwagi na takie a nie inne ustawienia, oraz pusty folder Minidump.

Odznacz “Automatycznie uruchom ponownie” i BSODy powinny się pojawiać.

Proponuję zmienić “Pełny zrzut pamięci” na “Mały”, to wystarcza do analizy.

Zobacz co pod drugim linkiem pisze na ten temat picasso.

Po pierwsze: nie bardzo rozumiem o jakie restarty czy też autorestarty zamiast BSOD-ów tutaj chodzi.

U mnie jak występuje błąd ekranu STOP , to pojawia się BSOD właśnie, a po zrzucie pamięci uruchamia się normalnie. To z pierwszego linku.

Poza tym jak odznaczę opcję Automatycznie uruchom ponownie to co się stanie ? Nie uruchomi się po tym Blue Screenie w myśl tego co wyżej napisałem ? Jeśli tak, to co dalej z tym ?

Po drugie: jeżeli zmienię z Pełnego na Mały Zrzut, to w folderze Minidump automatycznie pojawią się też poprzednio zapisane pliki minidump i oczywiście każdy kolejny plik minizrzutu ?

Czyli tę opcję powinienem mieć raczej na stałe ? To odnośnie drugiego linku.

Jeśli chodzi o plik stronicowania pamięci wirtualnej to mam ustawiony na rozmiar niestandardowy w przedziale między 1280 - początkowy, a 1408 max MB.

Czy dla ustawienia Małego zrzutu pamięci to jest dobre ustawienie ?