Padnie zasilacz. Z procem nic nie powinno się stać. ;]
raflex nagraj filmik jak zabijesz procka :mrgreen:
Chyba się chłopak zastosował do waszych porad bo ani widu ani słychu po nim
Ja polecam zdąć radiator, zetrzeć pastę, dać na proca kropelkę wody i zamontować radiator. Efekt gwarantowany
Najprościej zdejmij chłodzenie.
sposoby na zabicie procka:
-
Zdejmij radiator i włacz 3dMark lub zenkoduj jakiś film bądź muze
-
Wrzuć do pieca, grilla, ogniska albo wulkanu
-
kup Codegena :lol:
-
wyjmij go i potraktuj młotowiertarką, szlifierką kątową, walcem, tłuczkiem, cegłą
-
po prostu wyrzuć
pamiętaj że przy “paleniu” procka w sposób naturalny może też się uszkodzić:
płyta,obudowa,podłoga.
Po raz koeljny mówię - Stres Prime 2004 lepszy - obciąża tylko procka, alle dość mocno
Nie zawsze skutkuje.
Weź skończ takie rzeczy pisać co to da?? Bo ja nie wiem… Ja mam Codegena 6 lat i przeżył dwa procesory już, dwie karty graficzne płyty główne 4 kostki ramu 2 dyski. z
Dysk się tylko rozwalił nie wiadomo czemu.
A PROCEK Z MOJEJ WINY.
Więc skończ pisać takie głupoty, gdzieś na forum gość pisał że kupił Fortona 400W i komp się spalił, a taki dobry.
A mój codegen czytaj wyżej.
I nie piszcie że to są zasilacze do niczego, ok wiem, słyszałem to już 1 000 000…(0) razy.
Jak ktoś spalił bo podkręcał podniósł napięcie to ma teraz skutki.
Ja nie narzekam. Co prawda trochę go słychać, ale ani razu nie spaliło sie w moim kompie nic z jego winy.
Dajmy na to Tagany U15 podobny jest zły z jakiegoś powodu, Tagan co produkuje zazwyczaj dobre zasilacz kosztuje UWAGA!
Pewnie od skoków napięć.
Jak zasilacz podaje nie ciekawe napiecia to sprzęt siada.
Gdzie? Jeden Frotron te z allegro mają różną przeszłość może się trafić uszkodzony, a ile np codegenów sprzęt spaliło, mojemu znajomemu poszedł komp, i np tematy na elektrodzi lub tomshardware, jaki zasilacz spalił kompa codegen no name, rubikon (to samo co codegen) itp tanie wynalazki.
Chyba już wypuścili drugą poprawioną rewizję. Niektóre pod obciążeniem dostają spadku napięcia na +12V.
Tanie szmele zwykle są głośne, u siebie mam porządny wentylator od Yate Loon i go nie słychać.
Hmmm ja używam Codegena 2 lata (ale sprzęt modernizowany 2 razy) Teoretycznie 400 W a w praktyce 300 W… Ale działa i działa, a sprzęt mam mocno watożerczy… Codegena nie lubią tylko Ci, co się naczytali jakichś głupot na różnych serwisach (a sami doświadczenia nie mają) i Ci, którym się coś schajczyło w kompie…
Lense uwierz, że miałem większe doświadczenie z tymi zasilaczami, niż Ty sie o nich naczytałeś ;]
miałem codegena 300W przez 1,5 roku i wszystko było dobrze dopóki nie włożyłem dodatkowej kostki ramu - poszedł dym z zasilacza. Na szczęście nic innego się nie spaliło… poczytaj opinie innych userów i byłych userów tego codegena to się przekonasz ;]
no i teraz robi się may ot…
temat:Jak spalic procesor, a wy gadacie o zasilaczach :?
no, w końcu dział ma nazwę Off-topic
a co do zasilaczy: ja mam tracera 400W, nie wiem czy tyle wyciągnie naprawdę, ale wbrew panującemu przekonaniu, że te zasilacze są do d*, ten chodzi już z półtora roku i to bez używania listwy zasilającej ( dostaje prąd prosto z sieci energetycznej ), i nie zapowiada się na to, aby przestał działać w najbliższym roku
Mój też ta k chodził - wkońcu go zmieniłem ze wzg. na to, że do OC to się nie nadawał. No i u kumpla pochodził 2 tygodnie a sprzęt miał dużo słąbszy od mojego
Tanie zasilacze padają niespodziewanie. Pozatym mierzyłeś mu napięcia?
Tobi , no możliwe że był uszkodzony Fortron. Oczywiście nie zaprzeczam że Codegeny są złe, bo dużo osób mówi, dzięki Bogu ja na razie nie mam z nim problemów
A o tym Fortronie to tu na tym forum gdzieś czytałem że się spalił. Mojemu kumplowi spalił procka Cogeden i Codegen też poszedł to zmienił kompa i kupił Deera 350W.
Ja miałem zmienić ten zasilacz ale nie mam kasy a ja założyłem konto na allegro to już mi się go nie chciało kupić i kasę wydałem na rozrywki.
Z deszczu pod rynnę. :lol:
HEEEELLLLOO
Mam ten zasilacz. Spaliłem go!
PS. Ale się temat rozrósł :o
A deer też jest słaby?
A reszta jego kompa to:
Semopron 3200+ AM2
jakiś asrock
512ddr2 533 :x
Radeon X1300 Pro 256
Nie ma dużej różnicy między codim a deerem.
Zresztą cały sprzęt jak widzę super. Z Biedronki?