Jak spolszczyć DC++ 0.403


(system) #1

Cześć :!:

  1. Jak spolszczyć i czy w ogóle można zrobić to w w/w programie :?:

Jak można, to czy trzeba pobierac jakiś odzielny pliki (jak tak to prosze o podanie lokalizacji), czy gdzieś w opcjach można to znaleźć :?: Pobrałem instalator z vortalu :smiley:

  1. Co to jest hub :?: I jak stworzyć :mrgreen:

(boczi) #2

Wejdź na: http://www.directconnect.kom.pl , następnie dział Download -> Spolszczenia.

Pobierz plik...

Myślę, że sobie poradzisz już. :slight_smile:


(system) #3

boczi, ale tam nie ma spolszczenia do tej wersji, którą posiadam :?.


(system) #4

Rozumiem, że chcesz sobie przygotować własne

tłumaczenie, a nie skorzystać z dostępnych (o ile takie są).

Napiszę o dwóch sposobach, bo nie używam tego

programu i nie wiem, jak on dokładnie wygląda.

1) Być może ma pliki językowe. Poszukaj w katalogu głównym.

Plik taki powinien otworzyć się w Notatniku i tam można

sobie spolszczać.

2) Jeśli nie ma takiego pliku, trzeba edytować zasoby ->

czyli plik .exe i biblioteki .dll.

Służą do tego specjalne programy. Najlepsze: Restorator

i ResHacker.


(boczi) #5

Wiem, ale działa równie dobrze z tą wersją, którą posiadasz. SAam je używam. Nie ma nowszego. ;]


(system) #6

Nie nie, ja chcę pobrać z jakiejś stronki już gotowe spolszczenie...

Źle mnie zrozumiałeś :wink:.

Teraz już sparwdziłem i jest wszytsko okej :wink:.

Dzieki za pomoc boczi... ;].

A co powiecie na 2 pytanie :?: :roll:


(boczi) #7

Jeśli chodzi o tworzeniu huba, więcej się dowiesz właśnie na stronie, którą wcześniej Ci podałem, czyli http://www.directconnect.kom.pl . Zajrzyj także na tamte4jsze forum. Więcej się dowiesz stamtąd. :wink:


(system) #8

Mam jeszcze jedno pytanko... Mianowice pod jakie huby najlepiej się podłączać. A tak w ogóle jak sie podłączam pod danego huba to jakby mnie wywalało i po chwili jestem rozłączony... O co chodzi :?:

:mrgreen: - jeśli chodzi o DC++


(boczi) #9

Może masz źle skonfigurowane Dc.. :?

Za mało udostępniasz plików...

A jak Cię "wywala"? Jest jakiś komunikat?

Zależy, czego poszukujesz. Są huby o danej tematyce, na jednym jest wiele użytkowników, na drugim mało, są huby ogólne, każdy ma inne wymagania co do Share...


(system) #10

Za mało udostepniam :?: hę - w ogóle nie usostepniam bo dzisiaj zainstalowałem...

A jak powinien być skonfigurowany :?: :mrgreen:

Niet, tylko "Rozłączony"

:?


(boczi) #11

Większość hubów ma swoje wymagania, co do udostępniania plików posiadanych na Twoim dysku. Pododawaj pliki, jeśli masz, niech to będzie z 10GB. Wtedy prawie na wszystkie huby się połączysz.

Powchodź na inne huby, zobacz czy dalej jest to samo...

Czy wchodzisz na huby używając "publicznej listy" w DC? Wejdź na jakiś hub z listy na http://www.directconnect.kom.pl .

No i ustaw Active lub Passive - oznacza to, czy masz zewnętrzne lub wewnętrzne IP. :wink:


(system) #12

boczi , a co oznacza przy pobieraniu: "brak slotów"


(GP1600) #13

Każdy użytkownik ustala z ilu slotów można pobierać od niego pliki (im więcej udostępnia tym szybciej można pobierać)w przypadku takiego komunikatu ściąga już od niego inna osoba/inne osoby i musisz poczekać aż się zwolni miejsce.


(Cebula) #14

Wracając do DC++ 0.403...

To, ze w vortalu pojawiła wersja 0.403 DC++ było pomyłką. Faktycznie rzecz biorąc nadal wersją stabilną jest 0.401 (wróciła do vortalu), tak więc teraz jest w vortalu wersja 0.401 oraz spolszczenie do niej. Jednak na stronie http://idarek.webpark.pl/o_mnie.htm jest już również lokalizacja do 0.403.


(system) #15

Witam ponownie.

Mam jeszce jedno pytanko dotyczące DC++ :mrgreen:

Czy jak mam jakies pliki w "Liście Zadań" . To czy musze wejść na jakiegoś huba, żeby znowu się pobierały, czy nie trzeba tzn. będą się pobierać automatycznie bez przymusu wchodzenia na huba, z którego są pobierane :?: Czekam na odpowiedzi. :smiley:


(GP1600) #16

Musisz wejść na Huba na którym jest użytkownik od którego pobierasz plik. Inaczej Ci nie będzie ściągać.


(system) #17

A jak mam, że użytkownik niedostępny :?: Pewnie znaczy to, że nie korzysta teraz z Dc++ czyli ma wyłaczony komp. To skąd będe poźniej wiedział na jakim hubie jest :?:


(Daniel Curylo) #18

moze dodaj go do ulubionych


(system) #19

Trochę bez sensu. W takim razie każdego użytkownika trzeba by było do ulubionych dodawać. Nie, to raczej nie przejdzie. Jakieś inne propozycje :?: :-D.

Mam jeszcze jedną pytanko czy w tej "Liści zadań" pojawi się gdy użytkownik stanie się dostępny czy nie bardzo :?:

Jak nioe za bardzo to jak się o tym dowiem :?: :mrgreen:


(S Man1) #20

Jeśli użytkownik od którego sciągasz jest offline to mozesz zastować metodę 'Search for alternates' (klikając prawym przyciskiem myszy na plik który chcesz pobierać) i automatycznie zacznie pobierać od kogoś innego, jeśli będzie użytkownik, który będzie posiadał taki sam plik (tzn o takim samym rozmiarze)