Jak spowolnić krasnal serv?

Witam

Wiecie może jak spowolnić działanie krasnala ? Robię stronkę flashową z preloaderami i gdy testuję ją na swoim kompie to niewiele z tego widzę :slight_smile:

Całość wczytuje się tak szybko że nawet nie zdążę zobaczyć czy preloader działa prawidłowo. Mam jeszcze sporo rzeczy do poprawienia na stronie a chciałbym uniknąć uciążliwego przesyłania całości na yoyo.pl :?

Da się ustawić ten serwerek tak aby działał bardzo wolno i przesyłał informacje do przeglądarki z prędkością modemową, albo może są jakieś programy do ograniczania łącza dla niektórych programów ??

Możesz spróbować spowolnić komputer, np. włączając skanowanie dysku, mając uruchomione duże aplikacja (np. photoshop, flash) itp.

Jeśli testujesz tą stronkę na tym samym komputerze co postawiłeś krasnal serw to leci to praktycznie po dysku więc trudno będzie “zwolnić” program.

wrzuć w stronę kilka obrazków po 10MB każdy :wink:

hmm no z tego wszystkiego to jeszcze najlepsze wyjście jak dla mnie to te obrazki po 10MB :slight_smile: choć trochę nie wiem jak skaleczyć grafikę żeby była aż tak duża :lol: Obciążanie kompa raczej odpada bo jak odpalę wszystko co jest mi potrzebne do pracy to i tak strasznie muli.

Zapisz grafike w formacie .TIF

Jeżeli robisz stronkę w Macromedia Flash to przy testowaniu klipu ( CTRL + Enter ) w tym oknie gdzie się wyświetla klip w którejś z opcji jest możliwość sprawdzenia jak szybko będzie się łądowało na jakim łączu. Nie pamiętam gdzie i nie mam flasha pod ręką ale na pewno jest.

bmp :wink: