Mam procesor Intel COre 2 Duo E6400 podkrecony z 2.13Ghz na 2.4GHz fsb z 266 na 300.
ram 2x 512 dual channel Kingston 667Mhz @750MHz
dysk seagate barracuda 7200.10 160GB sataII
Ati radeon x1950 asus pro 256MB gddr3
Ide nagrywara LG oraz dysk WD 40GB
Zasilacz 350W ModeCom…
Jest jakis progs, ktorym moge wyliczyc pobor mocy kompa? Bo cos mi sie wydaje ze 350 to za malo, mial byc 400W ale Ci partacze jak zwykle napieprzyli sklepie
Sam bym zlozyl kompa, gdyby nie to, ze nie radze sobie z zamontowaniem proca i chlodzenia na niego, tak jakos mi nie wychodzi, a szkoda sprzetu za kilkaset zlotych
słuchaj jeśli pracujesz na komputerze, grasz i wykonujesz inne operacje wymagające pełnej mocy i komputer ci się nie resetuje, to znaczy, że starczy mu mocy. w przeciwnym przypadku komputer w momencie wysokiego obciążenia resetował by się, lub chodził niestabilnie.
Google mnie nie lubai nigdy nie znajduje tego czego szukam, dziex za linka, choidzi na maxymalnych obrotach bez problemu, nawet specjalnie zmieniam priorytet menedzerem urzadzen na wysoki badz czasu rzeczywistego, zeby wykorzystywal cala moc procka
Obciazenie podczas 100% mialem przez 12H non stop , bo konwerterowalem kilkanascie odcinkow serialu Sliders oraz pare koncertow Nightwisha i nic;) A temp maxymalna to 52st C ale podczas maxymalnego wysilku sie waha…to 52, po czym zaraz spada do 48…powoli rosnie i znowu spada… a wykres obciazenia ciagly, 100%
PS a co z plyta glowna? everest mi wskazuje maxymalnie 40stC na plycie.TO chyba bezpieczna granica ?
Złączono Posta: 16.04.2007 (Pon) 19:02
Oj troszke niedokladnie sie wyrazilem…Chodzilo mi o progs ktory wymierzy mi ile komp bierze Watow, jakiego zasilacza wymaga, gdzies kiedys na jakims forum czytalem jak kilka osob pisalo ile ich komp bierze i jakie maja zasilacze, niestety dluzsze poszukiwania nie doprowadzily mnie do programu mierzacego wszystkie podzespoly i ich pobor.Wiem tylko ze procesor bierze 65-80W XD Ciekawe ile karta bierze bo jak ja porownalem wielkoscia do mojej poprzedniej karty(geforce 2 MX 100/200 32MB) to…SZOK! Zwlaszcza ze geforce mialo tylko radiator na sobie, a ten radek ma taki byczy wiatraczek z radiatorami W ogole na mojej plycie mATX wyglada jak potwor.Ironicznie mozna powiedziec ze plyta glowna zajmuje pol karty graficznej a nie odwrotnie
Złączono Posta: 16.04.2007 (Pon) 19:04
EDIT:
Znalazlem jakis progs do sprawdzenia tego czego chce, zaraz sciagne sprawdze i dam info
Złączono Posta: 16.04.2007 (Pon) 19:07
■■■■■■■ jasna… xD ten test nie obsluguje intel ocre 2 duo