Jak sprawdzic jaką mam płyte głowną.?

Witam, mam problem z drugim komputerem poniewaz spaliła mi sie płyta główna i nie mam pojecia jak sprawdzic jaka ona jest ( jak sie dokładnie nazywa). Potrzebna mi nazwa dlatego ze chce zakupic taką płyte główna.

Jesli ktos wie jak to sprawdzic prosił bym o pomoc.

Z góry dziekuje.

Jak się spaliła to możesz jedynie przeczytać na niej, na każdej praktycznie pisze.

Zresztą czemu Ci taka sama, ja bym wolał przy takiej okazji kupić lepszą, no chyba że miałeś super płytę :smiley:

Nazwę płyty możesz z niej odczytać po zdjęciu obudowy. Nie musisz koniecznie kupować takiej samej. Powiedz jaki masz sprzęt to coś się wybierze.

Co dokładnie mam Ci napisać , i gdzie mam to sprawdzic . no nie musi byc taka sama chce tylko zeby działał mi ten komputer i zeby nie była tez zbyt droga ta płyta.

Prosta zasada: nie masz pojęcia oddajesz fachowcom.

Idź z komputerem do jakiego serwisu chętnie sprawdzą jaka płyta była i jaka nowa się nada. Sprowadzą nową, zamontują, dadzą gwarancję… i oczywiście skasują ale za wiedzę trzeba płacić… albo się męczyć samemu.

Własnie chodzi mi o to zeby sprawdzić ją samemu… Chciał bym dowiedziec jaka ona jest a potem zoriętowac w jakiej cenie kupie nową. Resztą zajmie sie juz fachowca.

Dodane 29.03.2012 (Cz) 6:50

MOja płyta głowna nazywa sie ASRock775Twins-HDTV W jakiej cenie znalazł bym z gwarancją ?

widzę ż posiadasz procek na slocket 775, tu masz płyty główne: http://www.gral.pl/SocketLGA775,prod_li … _core.html

ale osobiście odradzam asrock-a, lepiej już weź gigabite lub nawet asusa. niech się eksperci wypowiedzą w tym kierunku

Pomoze mi ktoś wybrać tą płyte główną do 200/250z?