Jak sprawdzić swoje ID


(Biuro) #1

Witam, mam forum najnowszego przema i jak sprawdzić ID, bo chcę zrobić kopie zapasową forum ?


(Fiołek) #2

Jeśli jesteś adminem, to najprawdopodobniej 1. Jeśli chcesz się upewnić to wejdź w podgląd profilu i w parametrze u(w ciągu URL) masz swoje id.


(Biuro) #3

nie rozumiem bo tak pogmatwałeś


(Skr3czu) #4

Podam na przykładzie Fiołka.

1.Klikam w profil.

2.Kopiuje link.

3.

4.ID=40557


(Fiołek) #5

Wejdź na swój profil. Na DP.pl masz profile.php?mode=viewprofile&u=53515 i po tym U masz swoje ID. Na swoim forum wejdź tak samo jak na tym(kliknij na ksywke) i sprawdź ten parametr.

Edit: Nook napisał to chyba najprościej.


(Biuro) #6

ok dałem swoje id i pisało coś że zostało zaaktualizowane czyli teraz już mam kopię zapasową czy jak to wygląda ?


(Skr3czu) #7

Ale czego kopię zapasową ?


(Biuro) #8

no kopie forum


(Fiołek) #9

Forum, tzn. plików czy bazy danych? :wink:


(Biuro) #10

bazy danych


(Skr3czu) #11

No to przez phpmyadmin zrób :slight_smile:


(Biuro) #12

jak ?


(matiit) #13

Np. Tak:

:arrow: http://www.maxdev.pl/Contents,Tutorial,44.phtml


(Biuro) #14

nie działa strona


(matiit) #15

Już poprawilem...


(Biuro) #16

co to jest MD-Pro ??


(Fiołek) #17

http://www.google.pl/search?q=MD-Pro

CMS :wink: Możesz tą nazwe omijać, bo tam jest pokazane jak robić kopie bazy danych na przykładzie MD-Pro. Ale równie dobrze możesz tam wstawić PhpBB 2 by Przemo.


(xD_) #18

No dobra pokaze ci na przykladzie Fiołek Mam nadzieje ze sie nie obrazi to jak wejdziesz w jego profil to naguze masz url. i na koncu url jest liczba i ta liczba to ID. Przyklad http://forum.dobreprogramy.pl/profile.p ... profile&u= 40557


(Krzychu Pogo) #19

siema jak sprawdzić id :stuck_out_tongue: :frowning: :frowning: :slight_smile: :x :lol: :slight_smile: :smiley: 8) :twisted:

-- Dodane 11.04.2011 (Pn) 6:05 --

siema nowy jestem


(Martinos 1991) #20

siemano mam problem ;/

-- Dodane 28.10.2011 (Pt) 21:25 --

uliwiakos ,