Tak jak w temacie dodam tylko ze mam Radeon 9600 PRO Sapphire
Z góry dzięki
Tak jak w temacie dodam tylko ze mam Radeon 9600 PRO Sapphire
Z góry dzięki
jak jest czyjnik temp. to zainstaluj program EVEREST z vortalu.
Hmm…A gdzie to sprawdzić dokładniej w Evereście???
wł. karty graficznej z reszta program jest po polsku wiec nie bedziesz miał problemów.
wszystkie temperatury są w normie 8)
Aha
Dzięki
ja mam takie temp i jest ok (komp chodzi 13h non stop)
Złączono Posta : 09.07.2005 (Sob) 23:22
to jest temp w skali farentheida (nie wiem czy dobrze napisałem :oops: )
A mojego Radeona ile można na maxa podkęcić na standardowym chłodzeniu i w miare bezpocznie?? :twisted:
model, jakie pamieci, jakie chłodzenie, ile ramu, ile bitowy?
Radeon 9600 PRO Sampphire, pamięć na karcie 128MB (chyba Samsung), chłodzenie standardowe , 128 bitów
A i jeszcze to
philips u ciebie procesor ma chyba za dużą temperature nie uważasz ??
Złączono Posta : 10.07.2005 (Nie) 0:13
moja temp
link niedziala…
temperatura jest w normie .
krojona wersja Radka 9600Pro zaniżone taktowania, bo orginalne 9600pro miały 600mhz na pamieciach
ale kręcić zawsze można, zainstaluj sobie RadLinker, i tam podnoś zegary co 5-10mhz i test (3dmarki) dojdziesz w koncu do wartosci, na ktorych karta niemoże juz pracować, efektem tego beda zwisy obrazu jak zawysoko pojedziesz z rdzeniem, i artefakty czyli błędy w wyświetlaniu jeśli ilość mhz na pamieciach bedzie zawysoka
Do tego testy w grach, bo karta moze dosc dobrze znosić 3dmarki, ale wysypie sie w grze, wiec pograj na nowych ustawienia z 1,5h w jakąś bardzo wymagającą gra =]
Oczywiście zdejmij, jeśli to możliwe bok obudowy, i sprawdzaj palcem podczas testu, czy pamieci sie zabardzo nie grzeją, bo jesli tak to trza bedzie zainwestować w radiatorki
To tyle, podawaj wyniki kręcenia i punkty z 3dmarka
No :: MARIO :: bardo mnie tym zaskoczyłeś że mam okrojoną wersje i wkońcu poznałem prawde i karcie.
Ale czytałem gdzieś że jest jakiś program że sam kręci co 1-5mhz.
Potzrebuje ten prog ale nie umie znaleść (ponoć ATItrialTool posiada taka funkcje)
stery nv dawały możliwość kręcenia co jeden mhz, taką możliwość daje również Riva Tuner, i bodajże Ati Trey Tool, co do ostatniego niejestem pewien
Ale na początku możesz jechać co 5mhz niema co dokładnie dostrajać prędkości do 1mhz
pozatym jak kręcisz RadLinkerem masz przeskok co kilka mhz, i np. 230 karta chodzi nastepny etap 236mhz, i karta sie wiesza, wiec obniżasz, a nie kombinujesz by jakoś ustawić czy na 234mhz pójdzie, niema to najmniejszego sensu
pozatym taka dygresja
+1mhz = 15min testu
250@378mhz => oc 128mhz => 128x15=1920min
tyle musiał bym ustawiać karte
policzyłem tylko rdzeń
everest kłamie bo taka temperatura jest … chyba że chłodzenie masz od zamrażarki