Jak sprwadzic który z portów mam przekierowany?

Mam wielki problem posiadam radiówke z sieci bit com (siec osiedlowa)predkosc 786kb/s mialem przekierowany jeden port nie stety padl system musielem formatowac dysk numeru portu nigdzie nie zapisalem.

Z tad tez moje pytanie czy sie da sprawdzic jaki numer portu zostal mi przekierowany i jak to zrobic ??

I jeszcze jedni pytanko czy przez przekierowany port jest lepszy transfer w sieci p2p ??

Ps: prosil bym o szybka odpowiedz wiem ze to forum ale najlepiej na gg 2063356

Wielkie dzieki za pomoc :smiley:

Informację niestety możesz uzyskać tylko u administratora sieci. A sprawdzasz prosto, jeśli na standardowym porcie dana aplikacja / serwer / nie działa tzn. że został on przekierowany. Wpisujesz w wierszu poleceń “netstat -bna” i masz wszystkie aplikacje i porty na których jest połączenie. Jeżeli jesteś uwierzytelniony u admina np. przez filtrację MAC-ów to format i reinstalacja w niczym nie przeszkadza bo ustawienia na routerze pozostają. Na ostatnie pytanie odpowiem / nie odnośnie sieci p2p /, że wszystko zależy jak zostało przekierowane i jakie ma łącze i transfer admin.

ale przekierowanie dokonuje się na router :!: chyba będziesz musiał się zgłosić do administratora :wink:

Edit:

ale netstat pokazuje aktywne porty, to nie znaczy że przydzielony port musi się znaleźć na liście.

no właśnie jeśli aplikacja będzie nieaktywna, a przed formatem była tzn. że jej standardowy port jest inny i prawdopodobnie przekierowny

Złączono Posta : 05.01.2007 (Pią) 21:04

tym bardziej jeśli byłoby to DHCP