Jak sterować plikiem za pomocą adresu URL?


(Saver) #1

Witam, dziś chce zrobić sterowanie pliku za pomocą URL, brzmi dziwne ale zaraz wytłumaczę :slight_smile:

Mam tu plik youtube.js

document.write('');[/code]

i teraz chce wstawić do ID_FILMU przez adres URL id filmu: przykład

http://test.site/youtube.js?578dfg56d

Czyli w adresie URL po nazwie linku dodaje się znak zapytania, i zastąpi się ID_FILMU w pliku.

Jak to zrobić?

Pozdrawiam

PS. Mam już wszystko gotowe co pobiera id filmu, tylko potrzebuje jeszcze tylko tego :slight_smile:

Małe pytanie jak zrobić, że po kliknięciu na treść w input-cie od razu zaznacza cały tekst? i strona już będzie gotowa :smiley: Kocham API YouTube :slight_smile:


(etam) #2

Zrób skrypt w php, który będzie generował javascript. Wstawienie w stronę

działa i nie gryzie.


(Saver) #3

-- Dodane 30.09.2010 (Cz) 15:48 -- Napisałem coś takiego:

<?php


$id = $_GET['id'];

echo '';



?>[/code]




I gdy się otwiera plik z linku odrazu http://sebastian.boo.pl/yt_search/test/ ... De6MZQjpho

To działa



Ale gdy się doda do skryptu 



To już nic nie wyświetla



Jak to naprawić?



-- [b]Dodane 30.09.2010 (Cz) 15:52[/b] --

[quote="Saver"] -- Dodane 30.09.2010 (Cz) 15:48 -- Napisałem coś takiego:

\<?php $id = $_GET['id']; echo ''; ?\> I gdy się otwiera plik z linku odrazu http://sebastian.boo.pl/yt_search/test/ ... De6MZQjpho To działa Ale gdy się doda do skryptu To już nic nie wyświetla Jak to naprawić? [/quote]
Działa :D Dodałem document.write(' do php i działa :D Wystarczyło tylko trochę pomyśleć :P A nie odrazu na forum pytać :) Dzięki wam za pomoc :) -- **Dodane 30.09.2010 (Cz) 16:15** --
[quote="Saver"] -- Dodane 30.09.2010 (Cz) 15:48 -- Napisałem coś takiego: \<?php $id = $_GET['id']; echo ''; ?\>

I gdy się otwiera plik z linku odrazu http://sebastian.boo.pl/yt_search/test/ ... De6MZQjpho To działa Ale gdy się doda do skryptu To już nic nie wyświetla Jak to naprawić? -- Dodane 30.09.2010 (Cz) 15:52 -- Działa :smiley: Dodałem document.write(' do php i działa :smiley: Wystarczyło tylko trochę pomyśleć :stuck_out_tongue: A nie odrazu na forum pytać :slight_smile: Dzięki wam za pomoc :slight_smile: Małe pytanie jak zrobić, że po kliknięciu na treść w input-cie od razu zaznacza cały tekst? [/quote]


(Janek Max) #4
onclick="select();"

(Saver) #5

Działa :smiley:

Dziękuje :slight_smile: