Potrzebny mi prosty program najlepiej z metodą “przeciągnij i upuść”, znalazłem Kinetise ale tam nawet nie można nałożyć jednego obrazu na drugi gdy chcesz wstawić logo na tło.
Dawno temu pisałem coś na androida więc nie koniecznie musi być wszystko poprawnie nazwane, ale wygląda mniej więcej to tak:
Tworzysz intencje - intencja to powiązanie jakiejś akcji z aplikacją przez system, czyli np system po wywołaniu intencji “otwórz przeglądarkę” wie do jakiej aplikacji ma się odnieść i ją uruchomić.
Otóż nie chodzi mi aby apka otwierała daną stronę w przeglądarce, a chcę stworzyć aplikację, a mianowicie forum w aplikacji. Zrezygnowałbym już z ekranu startowego w którym można wybrać by 6 stron do otwarcia w tym forum, czyli to:
To zmienia postać rzeczy, masz w tym momencie 2 możliwości.
Wersja 1 - prostsza:
Implementujesz w swojej aplikacji gotowy silnik mobilnej przeglądarki i odpowiednio go dostosowujesz, interfejs również.
Wersja 2:
Komunikujesz się z serwerem WWW (HTTP) lub REST i na bazie pobranych danych z serwera tworzysz UI w aplikacji mobilnej. Musisz tutaj zaimplementować komunikację po protokole HTTP do serwera, nie tylko interpreter, ale i kreator bo wszystkie zapytania też będziesz wysyłał przy pomocy protokołu HTTP.