Jak stworzyć hotspot na Windows XP?

Witam, mam problem z utworzeniem hotspotu. Chcę udostępnić internet z komputera (Windows XP) na telefony Nokia i Samsung, WP i Android. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, próbowałem z Connectify, ale na Windows XP tworzy on tylko sieć Ad Hoc , której Nokia nie widzi Proszę o pomoc

Jak masz podłączony komputer kabel czy wi-fi ??

Co to za karta bezprzewodowa? Niektórzy producenci dają oprogramowanie które umożliwia pracę jako AP (Soft AP).

Internet mam podłączony do HUAWEI - LTE, a moja karta sieciowa to TP-LINK TL-WN321G

TP-LINK Wireless Client Utility

Gdzie mogę znaleźć ten program ? Szukałem w google i nie znalazłem downloadu.

Na stronie producenta.

http://www.tp-link.com/en/support/download/

Chodzi Ci o to ? Tutaj nie ma mojego modelu.

Narzędzie nie musi być przyporządkowane do modelu,możesz pobrać aplikację z innego modelu.

Szukam na stronie tp-link.com, ale nie mogę znaleźć tej konkretnej aplikacji.

Dodane 23.06.2013 (N) 10:49

Dobra , poradziłem sobie, dzięki za pomoc

LINK

Tak, robię tak jak na tym poradniku. Wydaje mi się, że mam nowszą wersję i trochę jest pozmieniane. U mnie nie pokazuje się okno, w którym trzeba wybrać WAN. Wszystko poza tym jest analogicznie. Problem w tym, że po połączeniu się telefon > AP w komputerze, nie mam internetu w komórce. Połączenie niby jest, jednak w zakładce MAC Table nie ma mojego telefonu .

To może daj jakiś obrazek bo z opisu nie za bardzo coś wynika.

Można spróbować z nowszym oprogramowaniem TP-LINK Wireless Utility

KLIK.

ale nie wiem czy będzie działać ze starszą kartą, musisz sprawdzić.

Niestety ta wersja nie działa ;/

Hej,

Generalnie Connectify działa z pełną funkcjonalnością tylko w systemach Windows 7 i 8. Do poprawnego działania niezbędny jest Karta wirtualnego miniportu WiFi firmy Microsoft.

Myślę, że możesz spróbować też programu Wi-Fi HotSpot Creator.

Pozdrawiam,

Dimatheus

No prosze szanowny Pan moderator usuwa wypowiedź która ostrzega żeby na program Wi-Fi HotSpot Creator uważać bo ma licencje adware - akceptacja oznacza zgode na instalowanie syfu!

Niestety wiekszość programów a jest ich sporo wymaga posiadania co najmniej Windows 7 lub Windows Server 2008 bo korzysta z nowego systemowego API dobrym przykładem jest Connectify albo Free WiFi Hotspot