Jak stworzyć własny papier firmowy?

W sumie to jak w temacie. Od razu dodam, że nie chcę kupić w firmie poligraficznej.

Zamierzam podpinać sobie to jako formę oferty mojej małej firmy. Najlepiej jakby to dało zrobić w wordzie. Tylko, że nie mogę do stopki wkleić jpga.

Chodzi mi o to, żeby mieć szablon w formie kartki, gdzie zawsze będę mógł dać ofertę.

Możesz sobie zrobić szablon nie tylko ze stopką, czy nagówkiem.

Możesz bardziej zaszaleć i wydrukować takie szablony, by potem ponownie je zadrukowywać właściwą treścią.

http://office.microsoft.com/pl-pl/templ … 0632981045

Dowolny też dokument możesz przeciez zapisać jako szablon. Więc jak sobie taki papier firmowy zaprojektujesz już Wówczas: Zapisz jako … - szablon programu MS Word.

Niby dlaczego do stopki nie mozesz jpga wkleic? Można przecież.

No cóż wszystko fajnie, ale ja i tak nie mogę wrzucić nic do stopki :frowning:

A te szablony sa akurat do bani niestety.

A w jaki sposób próbujesz? i Która to wersja Worda?

2003…wstawiam stopkę i nagłówek i za nic nie mogę wstawić jpega

Nagłówka i stopki się nie wstawia bo one już w dokumencie są. Załączasz jedynie widok nagłówka/ stopki w menu Widok. Schodzisz później do stopki, umieszczasz w niej kursor a następnie z Menu Wstaw - Obraz - Z pliku wskazujesz jaki obrazek ma się tam pojawić.

Tak powinno działać, w przeciwnym wypadku albo masz coś napsute w szablonie Normal.dot (sprawdź ustawienia nagłówka i stopki w ustawieniach strony - domyslnie chyba są na 1,25cm) albo w samym Wordzie.