Jak TClock dodać do autostartu?

Zainstalowałem TClock Light (for Windows XP) z http://homepage1.nifty.com/kazubon/ ale po włączeniu kompa nie uruchamia się automatycznie.

Poradziłem sobie dodając go do autostartu programem TuneUp Utilities 2006.

Problem polega na tym że mój kolega nie chce instalować drugiego programu aby otwierał mu pierwszy.

Czy jest jakaś inna, prostsza metoda aby dodać TClock Light do autostartu ??

C:\Documents and Settings\ Użytkownik \Menu Start\Programy\Autostart

i w folderze auto start wkleja skrót do programu. i po ponownym uruchominiu kompa bendzie glanc.

lub wpisać do Rejestru:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

New Value -> REG_SZ

e6zg13y3jov7q4ygm.jpg

Żeby to było takie proste :frowning:

Próbowałem tego sposobu wcześniej ale nic z tego. Wyskoczyło mi okno że brak jest tcdll.tclock i gdy ten plik także wkleiłem do autostartu to przy uruchomieniu kompa oprócz TClock pootwierały mi się dwa okna. Folder z programem TClock i folder autostartu. Także ten sposób odpada. Wklejałem także cały folder z programem do autostartu ale brak reakcji.

Jest może jakaś opcja w samym Windowsie aby dodać ten program do autostartu ??

Jeśli nie to trudno.

TuneUp Utilities 2006 jest pewnie w wersji trial także może da się namówić do samego dodania programu do autostartu.

Złączono Posta : 01.05.2006 (Pon) 0:29

Przetestuję jutro jak będę miał kontakt z kumplem.

Może ma ktoś inne pomysły :lol:

Dzień dobry

Mam ten sam problem z TClock Light. Nie startuje gdyz rzekomo brakuje tego pliku tcdll.tclock. W Autostart mam plik Tclock.exe. a ten tcdll. w folderze tego programu w Program Files. Zapewne ten tcdll trzeba ulokowac gdzie indziej. Tylko gdzie? Też czekam na kogos kto wie jak zainstalować TClock light w Vista aby statował. Pozdrawiam, Yan

Juz wiem. W AUTOSTART musi byc ulokowany “SKRóT” tclock. Czyli najpierw trzeba wysłac go na pulpit, potem przesunąc juz jako skrót do Autostartu. Pozdrawiam. Yan

widzisz Yan. , gdybyś czytał co ktoś dobrze radzi nie było by problemów