Jak to jest z rozmowami przez telefon spięty z komputerem

Cześć,

Słuchajcie jak to jest jak mam Windows 10 i Androida (Note 9), aby nie trzeba było co chwila przepinać słuchawek z telefonu do komputer i z komputera do telefonu jak muszę odebrać rozmowę?

Miał być ten Windows 10 MÓJ TELEFON, a on działa jak aplikacja BlackBerry co miałem z 5 lat temu, daje możliwość przeglądania smsów i zdjęć… niezły postęp swoją drogą.

Czy jest jakaś szansa, aby odbierać połączenia na komputerze kiedy telefon jest wpięty np. poprzez USB? Pytam ponieważ w obecnej pracy mi okropnie to przeszkadza.

Z góry dzięki za wsparcie.

P.S. Słyszałem, że iPhone tam z mackiem potrafi po prostu.

Musisz połączyć urządzenia po bluetooth tak żeby komputer był jako ‘urządzenie głośnomówiące’ dla telefonu . Tak to działa w linuchu , pewnie w windzie też się da.

dzięki, działam

Kiszka, nie jest w stanie tak rozpoznać urządzenia.

Dla porównania podrzucam z mi

U mnie wszystko chodzi idealnie, bardzo wygodna opcja. W czym masz problem z tą aplikacją?

Dokładnie tak powinno to wyglądać, tylko ja mam tak:

Jest tutaj też Samsung DEX, nawet działa, ale nie spełnia swojej roli bo nie pozwala na dzwonienie z komputera :stuck_out_tongue: i odbieranie połączeń

Bluetooth obecny i włączony w komputerze?

No u mnie też nie działa. Mam dongla BT na USB i pojawia się to:

Może za słaby / stary ten BT, może jakaś starsza wersja Windowsa 10, może brak uprawnień do BT? Albo sam BT nie połączony z telefonem? Ciężko mi teraz coś doradzić, ja poza zaakceptowaniem setki uprawnień (w miarę włączania kolejnych funkcji) dostałem od razu działającą aplikację i jestem zachwycony… Prawdę mówiąc często nie do końca wiem gdzie mam telefon bo wszystko spływa na komputer - rozmowy i SMS przez Twój Telefon, WhatsApp i Messenger przez apki Windowsowe, no bajka :slight_smile:

U mnie jest tak (ZARAZ WGRAM PONOWNIE) tylko nie ogarniam dlaczego Windows pokazuje NIE POŁĄCZONO, a na telefonie jest połączono, ale np.Mi Pocket Speaker 2 to został kilometr dalej u mojej w domu.

BT 4.0, Win10 19H2. Uprawnienia potwierdzone, a tel sparowany s kompem.

Nic innego nikt nie zna? Windows przegra z linuxem i maciem? :smiley:

Ja mam Bluetooth 4.2, W10 1909
Nie mam pojęcia czemu Wam nie działa…

Żeby komp robił za zestaw głośnomówiący to bluetooth musi obsługiwać profil HSP/HFP

1 polubienie

Czyli należy założyć, że Lenovo Legion tego nie ma? :slight_smile:

Mój Legion najwyraźniej ma
Tyle, że Windows powinien to bez problemu obsłużyć - https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/bluetooth/general-bluetooth-support-in-windows

Jako, że dwa dni mi to zajęło, może komuś się przyda.

Co pominęliśmy:

1. Bez włączonej aplikacji TWÓJ TELEFON komputer musi móc nawiązać połączenie z Windows 10, to, że Android pisze POŁĄCZONO nic nie znaczy, musi być taki znaczek

image

co ciekawe wcześniej w ustawieniach pisało, że jest sparowane, ale nie działało

1. Windows 10 pro na home nie działało

2. Wszystko odinstalować, zaktualizować

3. Lenovo Vantage -> Aktualizacja wszystkich sterowników

4. Połączenie wszystkie i tutaj uwaga! Jeżeli nie działa połączenie trzeba do skutku włączać telefon lub komputer ponownie, aż sie znajdą.

5. W momencie, w którym prosi nas o uprawnienia aplikacja TWÓJ TELEFON na Androidzie trzeba do skutku w USTAWIENIACH na telefonie włączać je i wyłączać, aż zauważy.

END. Już jak raz się znalazły urządzenia nie ma problemu, póki co działa kilka godzin i jak się odejdzie potem samo łączy się znowu normalnie.

Ogólnie wszystko działa, choć mogło by być jakoś bardziej sprzęgnięte z systemem Windows 10 np. poprzez jakiś widget na pasku startu, kontakty nie synchronizują się z kontaktami z konta Microsoft (Androida kontakty na Microsoft) bądź co bądź działa - i to się liczy.

Dziękuję wszystkim za wsparcie.