Witam, chciałem was o coś zapytać. Nurtuje mnie pewna kwestia.
Jak to jest z tymi prepaidami np. od Plusa, bo potrzebuje telefon na kartę (bez abonamentu) z którego będę dzwonił bardzo rzadko, może nawet tylko raz i nie będzie mi już ta karta potrzebna (do wywalenia). I nie wiem czy np. mogę kupić 4 prepaidy gdzieś tam w sklepie czy salonie, i zadzwonie z jednego raz i potem będę mógł to wywalić i włożyc nową kartę i znów zadzwonić? Potrzebuje mieć oddzielne telefony dla rodziny do pracy i niektórych klienów stricte.
Kup telefon gdziekolwiek bez żadnej karty. Nie wiem jak w plusie ale chyba Orange sprzedaje już same telefony bez żadnej taryfy dodatkowej i można sam starter do tego. Z tego co kojarzę to u innych by wziąć telefon zobowiązujesz się do zawarcia umowy gdzie będziesz (nawet przy umowie na kartę) doładowywał np. 24 razy po 30zł.
PS. Każdy starter trzeba rejestrować? Co się z tym wiążę? No bo jak zarejestruje numer, a skorzystam tylko 3 razy np, a potem do tego samego telefonu dam następny starter i znowu rejestracja na ten sam telefon?
Zgodnie z ustawą antyterorystyczną każda karta SIM musi być zarejestrowana.
Obowiązek rejestracji kart prepaid wynika z przyjętej w 2016 r. ustawy antyterrorystycznej.
Aby zarejestrować kartę prepaid, jesteśmy zobowiązani do przekazania operatorowi telekomunikacyjnemu takich danych jak: imię i nazwisko, numer PESEL lub nazwę, serię i numer dokumentu potwierdzającego naszą tożsamość. Do rejestracji konieczne jest podanie numeru karty SIM