Jak to jest ze zwrotem pieniędzy - Steam

witam jest wiedzmin 3 na przecenie na steamie i zamiezam go kupić, moj internet do najszybszych nie nalezy, wiec bede go instalowal troche dlugo. Czy jezeli będe go instalowal powiedzmy 5 godzin czy instalacja zalicza sie jako granie? Nie wiem jak to ubrac w slowa ale czy po tych 5 godzinach pobierania bede mial dalej 2 godziny grania żeby przemyslec czy uzyc wzrot pieniedzy. Z gory dzieki

Pomyśl przez chwile logicznie a sam sobie odpowiesz albo gdybyś przeczytał regulamin zwrotów to byś doczytał że masz max 2 godziny grania liczone od pierwszego uruchomienia gry czyli kliknięcia opcji graj, czy instalacja zalicza się do grania? Możesz ją sobie instalować całe dwa tygodnie albo mieć zainstalowane, póki nie klikniesz graj czas nie leci.

jednak gdy zaczynam pobierać gre pisze mi że ostatnie uruchomienie odbyło się dzisiaj. Zrobiłem mój post żeby sie upewnić :slight_smile:

bez znaczenia, jak zresetujesz steam to zmieni się na zakupiono a jak uruchomisz to nad tym będzie czas gry, i to się liczy.

Ze zwrotem jest chyba tak , że przez 7 dni (chyba) po zakupie na steamie możesz zgłosić , że gra ci nie idzie lub ci się ni podoba i po jakimś czasie ci zwrócą.

@geimster1234 na zwrot masz kilka godzin od uruchomienia gry, nie od rozpoczęcia instalacji. Dodatkowo czas ten jest ukrócony jeśli wznowisz a zapauzujesz pobieranie gry.

Kupowanie Wieśka 3 na Steam to strata kasy :wink:

Na pewno mało patriotyczne, gdy mamy naszego polskiego GOGa :slight_smile:
Mimo wszystko Steam to chyba najwygodniejsza metoda kupowania i korzystania z gier.
Im więcej odrębnych platform trzeba używać tym gorzej.

Tyle że na GoG nie musisz za każdym razem odpalać Steama (online) by zagrać.

Steam nie musi być online żeby grać.

Z tym, że raczej nie kupowania, a wypożyczania gier :wink:

1 polubienie

Niestety instalując wersję GOTY z GOG domyślny skrót na pulpicie i w menu start wywołuje i odpala GOG’a. Wczoraj się o tym przekonałem. Trzeba ręcznie wyciągnąć “czysty” skrót z katalogu z gry.

Można też nie instalować GOG Galaxy i pobrać grę ręcznie ze strony ze swojej biblioteki.

1 polubienie

Na kliencie mam stabilniejszy transfer, no i w razie czego mogę pobieranie wznowić jakby coś się nie powiodło.

W przeglądarce też możesz wznowić :wink: