Jak to usunąć?

Działałem sobie w photoshopie i nie chcący nacisnąłem (chyba) wypełnienie na zielono i to tło, które jest zawsze białe jest teraz zielone. Jak przywrócić normalny, biały kolor?

Zdjęcie:

http://img525.imageshack.us/img525/2664/cotovq5.jpg

a zapisałeś już do pliku ? Jeśli nie to zamknij program i przy pytaniu czy zapisać zmiany daj nie i po sprawie, wszystkie zmiany w pliku zostaną skasowane.

Ale to przy każdym włączeniu photoshopa się włącza.

Wyłącz tak jakby tą warstwę . Wyjdz z photoshopa. I kliknij plik—> nowy

?.. Czyli? Można jakoś jaśniej?

Bo patrz jak masz to okno w photoshopie to masz dwa krzyżyk u góry i na dole do zamknięcia programu i danej pracy to kliknij ten na dole wyjdz z photoshopa i wejdz w plik tam masz u góry w menu photoshopa i kilknij nowy i już tak mysle:P

Niestety nic sie nie zmieniło. Sprójrz na obrazek poza ramką obszaru roboczego (to co w ramce to jest obszar roboczy) jest zazwyczaj biało, a ja coś zrobiłem i mam zielono. Chce to usunąć i przywrócić białe tło.

przy włączaniu sie Photoshopa naciśnij shift+ctrl+alt (w tym pierwszym oknie logowania w którym sie ładuje twój login i kod(na samym początku po włączeniu)) i w oknie które wyskoczy naciśnij tak bądź yes albo ok co tam będzie :PP to przywróci ustawienia fabryczne.

powodzenia !;]

Też nie idzie. Nic sie nie dzieje. Dalej jest tak jak było.

Daj nowe na dole masz kolor tła , wybierz białe i OK

No dobra, postanowiłem przeinstalować photoshopa. Proszę o zamknięcie tematu. Dziękuję wszystkim udzielającym się.

a próbowałeś wziąść biały kolor i wypełnić ten obszar :stuck_out_tongue: bo masz wybrany w kolorach zielony :stuck_out_tongue:

To “chyba”, to przecisnąłeś Shift i klik lewy dla wypełnienia kolorem, aby przywrócić poprzedni kolor, zmień kolor na biały, przyciśnij Shift i kliknij w polu zielonego koloru :smiley:

To na przyszłość o ile już przeinstalowałeś PS :slight_smile:

Klikasz ppm na zielone i masz wybór:

45436314zf2.th.jpg

Wybierasz dowolny kolor.

Nie zmienisz tła na inny kolor tym sposobem w obszarze roboczym, o co chodzi Z520i

Właśnie już wiem :x . Sorki (zedytowałem posta)

Thx Golden Finger

a jeśli nic innego nie pomoże to wejdź do --> C:\Documents and Settings[NAZWA UŻYTKOWNIKA]\Dane aplikacji\Adobe\Photoshop[WERSJA PHOTO]\Adobe Photoshop CS Settings i wykasuj plik “Adobe Photoshop CS Prefs” przywróci ustawienia domyślne aplikacji. (jak wywalisz cały katalog to w sumie tez… :slight_smile: )

To już szybciej by było przeinstalować program i juz …

No tak, ale jesli ma sie za duzo do roboty, to najpierw sie mysli o naprawie, a przeinstalacje wybiera sie jako krok ostatni.

Próbowałeś to co ci napisałem?

W cs3 tak można zmieniać kolor tła.