Jak to wyśrodkować?


(Pkowal 007) #1

Panowie, kombinuje jak koń pod górę i nic. Jak wyśrodkować margin?

Mam taki wiersz:

continue_button{vertical-align:center;cursor:pointer;margin:0 0 0 10px}

Jak zmienię 10 na np. 90 to button przesunie się wprawo o tyle px. A jak zrobić żeby był na środku? Próbowałem milion kombinacji i nie wychodzi:/


(manieKMP) #2

A próbowałeś "margin: 0 auto;"?


(Pkowal 007) #3

tak, ucieka do lewej:/


(manieKMP) #4

A w czym siedzi ten "continue_button", może w kontenerze, który nie jest na środku (elementy równają się do rodzica jeśli "nie powie" im się nic na temat ich pozycji... temat z css, "position").


(Pkowal 007) #5

Wygląda to tak:

<?php

(manieKMP) #6

Hmm, zaciekawiła mnie ta część kodu:

#cookieMessageContainer .cookie_button{background: url('. $ICON_FOLDER . 'continue_button.png);text-shadow: #fff 0.1em 0.1em 0.2em; color: #5E5149; padding: 5px 14px;height: 14px;float: left; border:solid 1px #5E5149; -khtml-border-radius:3px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius:3px; border-radius:3px; -moz-box-shadow: 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.5); box-shadow: 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.5); overflow: hidden;}

Nie jest ona przypadkiem przypisana do przycisku, który chcesz chyba wyśrodkować?

Co się stanie, kiedy usuniesz z niej "float: left;"?

PS. Jest jeszcze .accept {float: left;padding: 5px 6px 4px 10px;}, który wydaje mi się, że też jest związany z przyciskiem.


(Pkowal 007) #7

No masz rację, są one związane z tym przyciskiem. Jak usuwam float:left; to przycisk rozciąga się maxymalnie od prawej do lewej...


(manieKMP) #8

Czyli jak byś do tego usunięcia float określił jeszcze szerokość i margines, o którym wcześniej napisałem, to pewnie dostałbyś przycisk wyśrodkowany (szerokość nie jest wpisana pewnie ze względu na edytowalną treść przycisku tego dodatku, więc w standardzie musi być "rozciągalny"...).