Jak ukryć aplikację w Menedzeże Zadań Windows?

Witam,

Mam takie pytanie, kiedy uruchamiam menedżera zadań (ctrl+alt+del) wyświetlają się otwarte aplikacje i procesy. Czy jest jakiś sposób, żeby ukryć program na liście aplikacje? Tak żeby był wyświetlany tylko na liście procesów. Dokładnie chodzi mi o program Vista Drive Icons.

Wygląda to tak: 9141919.jpg

A chciałbym, żeby tego programu nie było widać na liście aplikacje… Jest na to jakiś sposób?

uzyj programu PS Tray Factory i po problemie

blesso77 , hmm nie dokładnie o to mi chodzi. Poza tym to jest dodatkowy program.

Bardziej chciałbym wiedzieć czy da się ukryć ten program poprzez edycję rejestru.

Np. program ClocX ma opcję “Ukryj na liście Alt+Tab”. I jest widoczny tylko w zakładce “Procesy” a nie “Aplikacje”. Na jakiej zasadzie to działa?

Możesz wyłączyć tą aplikację z autostartu. Do poprawnego działania wskaźników zapełnienia dysków/partycji nie jest wymagane jej działanie (chyba że podłączasz nowy dysk).

deFco247 , Też nie o to mi chodzi. Ten program ma działać i uruchamiać się podczas startu systemu, ale jako proces, a nie chcę żeby był widoczny zakładce aplikacje.

No niestety ale to już jest bug tego programiku. On tworzy takie niewidzialne okienko, którego nie da się całkowicie schować.

PS Tray Factory w nim mozesz to ukryc ze nie bedzie widoczny menedżera zadań.