Właśnie zaczynam się uczyć CSS. Ale jak ja się uczę to muszę odrazu to wykorzystywać w praktyce :lol: No i właśnie stworzyłem taką pierwszą stronę. ALe ona wygląda za prosto ! (chyba). I moje pytanie to co zrobić żeby tu poprawić grafikę albo dopasować jakoś kolory. Proszę pomóźcie żeby to jakoś lepiej wyglądało. Oto link: http://thebesthackneonik.fm.interia.pl/index2.html
na pierwszy ogień idzie tło - jest brzydkie i nie pasuje (cegły)
tekst w stopce jest nieczytelny
OT: widzę, że wykorzystałeś mój top
Wywal te obciachowe ramki i tło.
Ok. Dzięki.
No jasne :mrgreen: Jeszcze raz wielkie dzięki
A co jeszcze można dorobić (jak już to pozmieniam) żeby strona była jakaś na serio spoko?? A kolory są w porządku??
dorób działające linki
a kolory ujdą
Hehe ok.
A tło niby jakie inne mam dać?? :?
już lepiej jednolity kolor jakiś
albo prosty wzorek
Tak jka mówi rss. Tło popraw bo trochę razi.
Może kod do standartów WC3 dopasuj
pozwól że i ja wyrażę swojąopinię:
wywal te tabelki i faktycznie daj lepiej jakies jednolite tło
- Tło to samo
Dla M530 chyba chodziło o to abyś zrobił stronę na DIV-ach a nie na tabelkach. :?
Oki no rozumiem. Ale jak utnę te tabelki to ta strona będzie wyglądała tak ubogo że ja. To co ja mam w końcu zrobić żeby ją wzbogacić?? I jaki kolor dać pod to tło bo ja w ogóle nie umiem dobierać kolorów
Czekam na odpowiedz. Dzięi:D
Złączono Posta : 29.04.2006 (Sob) 16:38
czyli tak samo nie pasuje… :? :?
O DIV-ach nic nie wiem jeszcze także raczej zostawię tabelki :?
I jak możecie to zapodajcie linka z jakmiś fajnym systemem newsów :lol: Wiem że to już było ale tak przy okazji jak wam się będzie chciało jak nie to już sobie spróbuję poradzić
Ja kilka miesięcy temu na swojej stronie miałem CA news system. Nawet fajny skrypt. Wymaga serwera z obługą PHP, trochę źle działa na serwie z Safe Mode. Ja go miałem na ovh a on ma Safe Mode dla PHP aktywne i nie działały komentarze do newsów. Ale jak testowałem go na haa.pl i tam nie było włączone Safe Mode to wszystko było ok Więc radziłbym uwarzać
Kilka tygodni temu BalonPL w Moim temacie w tym dziale napisał dosyć fajny skrypt newsów oparty o pliki tekstowe i działa nawet na serwie z Safe Mode. Jak chcesz to go przetestuj a jak Ci się spodoba to spytaj Balona czy możesz go wykorzystywać na swojej stronie bo On napisał go dla Mnie i nie wiem. :? Ale zawsze lepiej na wszelki wypadek spytać.
Radziłbym jak najwcześciej nauczyć się budować strony na DIV-ach
Wielkie dzięki adam9870. A mógłbyś jeszcze napisać czemu warto stosować te DIVy??
Co do tego o co mi chodziło, to o ramki w sensie obramówki Przecież chciałeś tylko propozycje co do wyglądu, więc w kod nie zaglądałem.
Możesz zajrzeć na tą stronę do której linka podał Airborn oraz zobaczyć posty na stronie numer dwa w tym temacie