Jak umiescic albumy ze zdjeciami na darmowej stronie?


(Usedclothes) #1

Witam,

moze ktos mi bedzie mogl pomoc.Zrobilam albumy ze zdjeciami w ACDsee i chce je umiescic na darmowej stronie interii.Zrobilam tak:

w mój komputer wpisala: ftp://nazwa_uzytkownika@nazwa_uzytkownika.w.interia.pl

i tam skopiowalam te albumy z dysku ale po wejsci na ta strone nic nie ma.Moze ktos mi powie jak zrobic zeby po wejsciu na ta strone te albuumy mozna bylo obejrzec??

Z gory dziekuje za pomoc


(Goldenkeylogger) #2

Nie wiem o ci dokładnie chodzi jesli sie pomylilem to cie zle zrozumialem i przepraszam

Albumy warto zrobic w Irfan View tak po za tym. Warto umiescic na na czyms innym. Np http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=21033

Po za tym ty chcesz wejsc chyba na ftp a nie na strone www jesli o to ci chodzi. W przegladarke musisz wpisac nazwe swojej strony np

http://www.twojastrona.w.interia.pl zalezy jak wybralas domene.

Zaloz konto na prv, album zrob w Irfan View, skopiowanie zdjec nie pomoze bo to musi byc zapisane w postaci pliku *.html i . Wrzucasz wszystkie plik html i zdjecia


(Usedclothes) #3

dzieki ale nie o to mi chodzi.Mam juz gotowe albumy HTML ze zdjeciami teraz chce je umiescic na http://nazwa\_uzytkownika.w.interia.pl

ale nie wiem jak to zrobic.


(Goldenkeylogger) #4

Aha :smiley:

To tak w przegladarke wpisujesz ftp://nazwa_uzytkownika@nazwa_uzytkownika.w.interia.pl

Gdzie w nazwie uzytkownika wpisujesz dane otrzymane podczas rejestracji domeny

Warto załozyc strone na prv.pl lub cba.pl

Wrzucasz plik html i albumy


(Usedclothes) #5

juz wiesz o co mi chodzi.tak wlasnie zrobilam ze przeciagnelam myszka te albumy z mojego dysku.ale po wejsciu na ta strone dalej nic nie ma.nie mozna ich zobaczyc


(system) #6

A najprościej nie będzie tak -> http://www.fotosik.pl/ :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:


(Usedclothes) #7

dzieki ale ja chce zeby byly one na mojej stronie gdyz mam tam jeszcze zamieszczone rozne informacje


(Goldenkeylogger) #8

A próbowałas przez Total Commander. A po wejsciu znowu na ftp sa pliki. Masz porawnie zapisane nazwy index.html litery masz na uwadze


(Asterisk) #9

To, że są tam fizycznie to jeszcze mało

Czy w kodzie strony umieściłaś linki do tego albumu.

Daj linka do niej


(Usedclothes) #10

dzieki asterix.Nie badz na mnie zly ale nie chce dawac ci linka do tej strony ba tam sa zdjecia ktore pewnie nie wszystkim sie spodobaja.

mozesz mi powiedziec jak umiescic ten kod


(Goldenkeylogger) #11

A nie mozesz poprostu za pomoca Irfav View wygenerowac kod strony na nowo i umiescic jeszcze raz :twisted:


(Usedclothes) #12

przepraszam Fighter ale nie jestem az tak dobra w tym(komputery) i nawet nie wiem coto jest Irfav View wiec bedzie problem


(Juven) #13

Jeżeli podałabyś link do strony to byłoby nam dużo łatwiej, a tak to możemy się wszystkiego domyślać :roll:.


(Asterisk) #14

Asterisk

A samego kodu nie możesz podać ?


(Usedclothes) #15

przepraszam asterisk tylko ze ja nie wiem co to dokladnie jest ten kod


(Goldenkeylogger) #16

Oki

IrfanView to przegladarka grafiki poszukaj na google.pl lub na jakis płytach w domu moze masz ( zawsze na niezbedniku komputer swiat ) przegladarke


(Juven) #17

beatka82 a czy ty masz jakieś pojęcie o tworzeniu stron internetowych?

umiesz HTML?


(Goldenkeylogger) #18

Z pomoca IrfanView wygenerujesz kod strony od razu zostanie zapisane w html i nie bedziesz sie meczyla tylko wrzucisz pliki na ftp


(Usedclothes) #19

oj juven jak bym miala pojecie o tym to nie prosilabym o pomoc.Ja chce tylko umiescic te albumy na stornie to wszystko.one sa tam fizycznie ale po wejsciu na strone nic nie ma


(Juven) #20

A pliki które dajesz na serwer jakie mają rozszerzenie? jest tam jakiś plik *.html?