Jak umieścić banner


(Marek Szalus) #1

Witam.

Jak można wstawić banner w formacie swf na stronkę zrobioną w cms;ie php-fusion?

W ustawieniach strony mam pole banner, ale jak tam wpiszę ścierzkę to nic się nie pojawia i nie mam pojęcia jak można umieścić taki banner.

Proszę odpiszcie.

Adres strony to http://www.siatka.goin.pl a banner chcę umieścić tam, gdzie jest to logo. Adres do bannera to http://www.siatka.goin.pl/images/Movie4.swi


(L337 Crew) #2

Strona się nie ładuje !!


(Marek Szalus) #3

mi się strona ładuje, możliwe, że serwer chwilowo nie dzialał, co się zdarza czasami na goin.pl

Tylko powiedz mi gdzie mam wkleić ten kod co mi podaleś…


(L337 Crew) #4

Sam sobie odpowiedziałeś już w pierwszym poście :stuck_out_tongue:


(Marek Szalus) #5

też tak myślałem, ale niestety ten tekst nie wkleja się w całości w to pole, bo ma ono ograniczoną długość:P

Tylko to mi się wkleja, a resztę ucina…:


(Li0n) #6

Mam coś ale nie wiem czy działa bo nie mam żadnego tekiego pliku w formacie swi zobacz to

kod


(Marek Szalus) #7

To także nie zmieści się do tego okienka w Panelu admina - Główne ustawienia - banner


(system) #8

Wstaw tylko tyle (może zadziała :D):

[/code]

(Marek Szalus) #9

(L337 Crew) #10

marq1988

jak sie nie mieści to zaraz w edicie napiszę Ci krótki, prosty kod :slight_smile:

[EDIT] Oto on:

Powinno się zmieścić :)

PS. zmień rozszerzenie na .swf :P

[/EDIT] :P


(system) #11

To zrób następująco:

  1. Wstawisz adres do skryptu, np.

  2. Tworzysz podany plik i wstawiasz go pod podany adres. Przykład pliku skrypt.js :

    document.write(’’);[/code]


(system) #12

albo tak (pokręcona metoda, ale działa)

Wiem, że iframe jest do czegoś innego ale technika działa :smiley:


(Marek Szalus) #13

niestety żaden z tych sposobów nie działa… :frowning:

Są jakieś inne, bo na 100% się da wrzucić baner, ale nie wiem jak…;/


(L337 Crew) #14

a jesteś pewien, że on działa ??

Mówię o bannerku …


(Marek Szalus) #15

jak na swoim kompie dam uruchom za pomocą opery lub IE to działa…

Zresztą możesz ściągnąć i zobaczyć :www.siatka.goin.pl/Movie.swf


(system) #16

u mnie ten link nie działa (i na IE6.0 oraz na Firefox 5.0) :!:

nie rozumiem, jak nie mogą działać te metody :? …to Ty musisz robić gdzieś błąd, gdyż to są poprawne metody (przynajmniej ta moja ze skryptem oraz ta z pływającą ramką IFRAME - której zresztą nie zalecam)

Możesz jeszcze zrobić następująco:

  1. W miejsce na banner dajesz kod:

  2. Dodajesz do elementu BODY zdarzenie onLoad.

  3. Wywołujesz przykładową funkcję:

    function innerBanner() {

    document.all[“banner”].innerHTML=’’;

    }[/code]


(Marek Szalus) #17

nie chodzi, bo znowu goin.pl ma problemy z serwerem…;/

No a nie wiem dlaczego żaden ze sposobów nie dziala… Może to trzeba wpisać w jakiś plik, a nie do pola na banner w panelu admina?


(system) #18

jeśli nic nie działa, to dalej sam kombinuj, chociaż jestem prawie pewien, że powyższe metody powinny działać poprawnie 8)


(Marek Szalus) #19

Nawet teraz jak się wpisze w adresie http://www.siatka.goin.pl/Movie4.swf to mi się wyświetla ten banner… mam opere… ale jak wpiszę w polu banner w panelu admina ten adres to się nie pokaże…;/

Zamiast tego bannera pojawia mi się “punty” obrazek z tytułem strony, a w IE pojawia się piękny krzyżyk… Jak dam w operze otwórz obrazek to normalnie uruchamia mi się animacja…ale na całą stronę…


(system) #20

co znaczy " punty" ??

Może napisz, którą z metod wykorzystałeś, że tak się dzieje.

Masz zainstalowane w przeglądarce IE pluginy Shockwave do obsługi animacji?