Jak umieścić tekst na obrazku?


(natus08) #1

Witam

Żeby nie było, użyłem już opcji szukaj, ale mało mi to pomogło bo znalazłem to co już robiłem. Więc mój problem jest taki, że chcę umieścić TEKST na obrazku. Próbowałem już opcji z div ale nic z tego, bo stronka się rozłaziła, a tekst był za obrazkiem a nie na nim. Innych metod nie znam, szukając tu nic nie znalazłem już. Więc nie wiem jak to zrobić i proszę o pomoc.

Link do str: klik


(Danielderen) #2

a nie możesz po prostu otworzyć obrazka w edytorze grafiki i tam dodać tekst?

chyba że chodzi o coś innego


(Vikingus1) #3

| tekst |

[/code]


(natus08) #4

na początku taki był mój zamiar, ale gdybym miał coś zmienić to musiałbym ciągle coś tam babrać w tym. A tak to tylko tekst bym szybko podmienił i no problem.

Ja chyba tego nie umiem zrobić :expressionless: wkleiłem ten kodzik, ale wszystko sie rozstrzeliło i już. A może ktoś tam kodzik zobaczy mi ?? może coś źle jest ??


(Foler) #5

A może tam gdzie ma być tekst ustawić jako tło?


(L337 Crew) #6

wrzuć go między znaczniki

[code] tutaj kod

(natus08) #7

dałem całą grafe .... może coś pomoże(cie)...

P.S tekst ma być na obrazku: menu_30

| logo_01.gif | logo_02.gif | logo_03.gif | logo_04.gif | logo_05.gif |
| logo_06.gif | logo_07.gif | logo_08.gif | logo_09.gif | logo_10.gif |
| logo_11.gif | logo_12.gif | logo_13.gif | logo_14.gif | logo_15.gif |
| logo_16.gif | logo_17.gif | logo_18.gif | logo_19.gif | logo_20.gif |
| logo_21.gif | logo_22.gif | logo_23.gif | logo_24.gif | logo_25.gif |
| menu_26.gif | menu_27.gif | menu_28.gif |
| menu_29.gif | menu_30.gif | menu_31.gif |
| menu_32.gif | menu_33.gif |
| spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif | spacer.gif |[/code]


(L337 Crew) #8

Czemu nie czytacie tego co pisze w tutorialu ?

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=

Krok 4

pisze tam coś takiego:

Czemu więc w pierwszym zdaniu tego postu napisałem zgryźliwą uwagę ?

Spójrz:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=94955

Przez 9 :!: stron tematu jest wałkowane jedno po drugim ...

Co user to kod i ten sam problem ...

Mimo, że w tutorialu wyraźnie i jasno pisze :expressionless:


(natus08) #9

L337 Crew dzięki. Wiesz chyba źle szukałem... ale dzięki za rozwiązanie - pomęcze się troche z tym. I zobacze co mi wyjdzie. narka